بورس نیویورک آمریکا: تاریخچه بازار بورس آمریکا 

بورس نیویورک آمریکا

بورس نیویورک آمریکا جزو فعال ترین بازارهای مالی دنیا است. بسیاری از سرمایه گذاران حرفه ای جهان، بخوبی آموخته اند که ورود به بازارهای مالی تا چه اندازه می تواند ریسک داشته باشد. ولی در عین حال اگر با آگاهی و دانش این کار را انجام دهند، سود زیادی نیز بدست می آورند.

در بازار بورس نیویورک «New York Stock Exchange» نیز وضعیت به همین شکل است و وارد شدن به بازار بورس آمریکا، هدف خیلی از کمپانی های قدرتمند و بین المللی به شمار می آید.
در حال حاضر بسیاری از شرکت های مطرح دنیا که در عرصه بین المللی فعالیت و معاملات می کنند، در بورس ایالات متحده و نیویورک عضو هستند و سهامشان نیز بین میلیون ها نفر سرمایه گذار از سراسر کره زمین معامله می شود.

تاریخچه بورس نیویورک آمریکا

شروع یکی از بزرگترین حرکت های مثبت اقتصادی تاریخ آمریکا، متعلق به سال 1792 میلادی و 17 ماه می همان سال است. 24 کارگزار بازار سهام در این تاریخ و در سایه درخت نارون خیابان وال استریت، در شهر نیویورک اقدام به امضای توافق نامه ای کردند که پس از گذشت مدتی بعد به «توافق نامه درخت آرون» و «توافقنامه باتن وود» شهرت پیدا کرد.

مقاله پیشنهادی:  بورس جهانی چیست؟ آموزش بورس جهانی آغازی برای ورود به تجارت جهانی

در 8 مارس 1817 و بعد از گذشت حدود 25 سال برای قانونی و شفاف تر شدن اجرای معاملات، پیش نویسی قانونی توسط اعضای تاسیس کننده نهاد تهیه شد. تمام نفرات این اعضا با نام هیئت امنای بورس اوراق بهادار نیویورک، با گردآوری اساس نامه ای منظم رسما فعالیت بورس در نیویورک را شروع کردند. بورس نیویورک آمریکا بصورت رسمی در خیایبان وال استریت نیویورک، در ساختمان پلاک 40 که البته اجاره ای بود، توسط بازرگانان این شهر افتتاح و برای اولین بار شروع به کار در بورس کردند.

تاریخچه بورس نیویورک آمریکا

 

بعد از اینکه این ساختمان بر اثر حادثه ای در آتش سوزی مهیب سال 1835 سوخت، جایگاه هیئت امنای بورس اوراق بهادار نیویورک به جایگاه دیگری انتقال پیدا کرد. در سال 1863 نام این نهاد تغییر یافت و به بورس اوراق بهادار نیویورک تبدیل شد و در همین سال بود که ساختمان بورس به خیابان براد و شماره 10 و 12 رفت.

 

درنهایت ساختمان بورس در نیویورک که قبلا به خیابان براد رفته بود، در 22 ماه آوریل و سال 1903 در همان خیابان به پلاک 18 تغییر مکان داد. بالاخره بازار بورس نیویورک «NYSE» با بازار بورس آمریکا «AMEX» در سال 2008 با هم ادغام شدند. بعد از این ادغام «NYSE Euronext» به عنوان اپراتور بازار بورس این کشور راه اندازی شد. سالن اصلی آن که در سال 1988 به جدیدترین تکنولوژی های آن زمان مجهز شده بود، به تالار خرید و فروش بورس شهر نیویورک انتقال یافت. از اصلی ترین شاخص های امروز آمریکا می توان شاخص نزدک «NASDAQ» و شاخص «Dow Jones» را نام برد.

مقاله پیشنهادی:  راز موفقیت در بورس: مهمترین نکات موفقیت در بورس+ بازار مالی!

معاملات در بورس نیویورک

کاربران بورسی در دیگر کشورها که شرکت ندارند نیز می توانند به بورس بازار نیویورک وارد شوند و مانند یک سرمایه گذار در بازار سهام آمریکا به معامله سهام خود بپردازند؛ افرادی که در سراسر دنیا جزو سهامداران شرکت های مطرحی مثل گوگل، اپل، آمازون و غیره هستند، براحتی از طریق دریافت خدمات مالی بازار بورس کشور آمریکا به شکل CFD و با استفاده از بروکر روبو فارکس می توانند این کار را انجام دهند.

معاملات در بورس نیویورک

 

بورس توکیو، بورس لندن و بورس شهر نیویورک از جمله مراکز سرمایه گذاری مهم در دنیا هستند که در حال حاضر تبدیل به مراکز با سابقه مالی و جهانی شده اند. به هر حال اگر در حوزه بورس به سرمایه گذاری مشغول هستید، بهتر است همیشه اطلاعاتتان را در مورد مشخصات هر یک از بازارهای مالی مطرح دنیا به روز نگه دارید. این نکته می تواند تا حد زیادی به رشد شما کمک کرده و با تمامی بورس های بزرگ در جهان آشنا شوید.

لیست سهم های موجود در بازار بورس نیویورک

در ابتدای مقاله اشاره شد که بورس شهر نیویورک با تاریخچه پر از فرازونشیب خود، در حال حاظر تبدیل به مهم ترین و محبوب ترین بازارهای مالی بین المللی شده است. همچنین شاخص هایی که قبل تر خدمتتان معرفی شد، به عنوانی معیاری ضروری توسط تحلیل گران و کارشناسان برای سنجیدن و بررسی بازار اقتصاد جهانی به کار می رود. «New York Stock Exchange» یعنی بازار بورس در نیویورک به صورت مخفف یعنی «NYSE» و به عنوان نماد بورس این کشور شناخته می شود.

مقاله پیشنهادی:  اهمیت حد ضرر دربورس و طمع در معامله

در بورس نیویورک مجموعه زیادی از شرکت های مطرح دنیا وجود دارد که هر یک دارای قیمت مشخصی هستند. سهام آنها نیز از این طریق بین بسیاری از سرمایه گذاران مبادله می شود. به زبان ساده تر برخی از این شرکت های معروف عبارتند از:

  • شرکت گوگل Google
  • شرکت مایکروسافت Microsoft
  • شرکت فیسبوک Facebook
  • شرکت آمازون Amazon
  • شرکت هواپیمای مشهور بوئینگ Boeing Airlines
  • شرکت ساخت خودرو تسلا Tesla car manufacturing
  • شرکت امریکن ایرلاین American Airlines
  • بنیاد مالی جی پی مورگان JP Morgan Financial Institution
  • شرکت والت دیزنی Walt Disney
  • شرکت برند نایک Nike
  • شرکت برند کوکاکولا Coca Cola
  • مارکت های زنجیره ای وال مارت Wal-Mart chain stores

موانع موجود در انجام معاملات بازار بورس آمریکا

سرمایه داران ایرانی به خاطر تحریم های موجود برای کشورمان، در دهه های اخیر در تجارت های جهانی همیشه با مشکلات زیادی روبرو شده اند. برای فعالیت در بورس نیویورک یا همان بازار بورس آمریکا مشکلات فراتر از این حرفا است و صاحبان سرمایه ایرانی مجاز به فعالیت سرمایه گذاری خود در این بازار نیستند. زیرا کاربران کشورمان با تحریم های متعددی از جمله ورود به بازار بورس این کشور روبرو هستند.

چگونگی انجام معاملات در بازار بورس نیویورک

معاملات در بازار بورس آمریکا و نیویورک به سه صورت (کارگزاران)، از طریق (مزایده یعنی حراج) و تماما (الکترونیکی) صورت می گیرد. همه کارگزاری ها سعی می کنند در ایده آل ترین حالت معامله انجام شود، یعنی پایین ترین قیمت برای خریداران و بالاترین وضعیت قیمتی برای فروشندگان صورت گیرد. کارگزاران در بورس شهر نیویورک نیز به همین روش کارهای معاملاتی خود را پیش می برند.

انجام معاملات در بازار بورس نیویورک


معامله گران در صورتی که بخواهند از خرید و فروش ها بصورت اینترنتی و آنلاین بهره مند شوند، می توانند از طریق دسترسی به سامانه معاملاتی کارشان را انجام دهند. بنابراین از طریق عرضه و تقاضای موجود در بازار و دانشی که در این رابطه کسب کرده اند بازار را خیلی دقیق ارزیابی کرده، معامله را استارت بزنند. با توجه به گسترش تکنولوژی و الکترونیکی شدن بیشتر معاملات در سطح دنیا، بورس نیورک نیز پیشگام در استفاده از این شیوه های نوین معاملات برای سرمایه گذاران است. به همین منظور از پیشرفته ترین تجهیزات و زیرساخت های کامپیوتری، در محل بورس شهر نیویورک استفاده شده است.

مقاله پیشنهادی:  تحلیل تکنیکال در فارکس (آموزش تحلیل تکنیکال فارکس روزانه!!)

حجم معاملات در بورس آمریکا بصورت روزانه، نسبت به زمان اولیه راه اندازی آن رشد فوق العاده ای داشته است. حجم معاملات روزانه NYSE «نیویورک استوک اکسچنج» طبق گزاشی که در سایت Investopedia اعلام شد، مبلغی حدود 1 میلیون سهم در سال 1886 میلادی بود. ولی بعدها و در سال 1997 میلادی این رقم تبدیل به یک میلیارد سهم بود که البته رشد چشمگیری برای بورس در نیویورک به حساب می آمد. حالا حسابش را بکنید که هم اکنون و در اواخر سال 2022 میلادی مبلغ سهم در بازار بورس آمریکا تا چه حد می تواند رشد کرده باشد.

فراز و نشیب های تاریخ بازار بورس نیویورک آمریکا

خیلی از سهامداران مطرح یا حتی معمولی در کشورهای مختلف هستند که بازار سهام نیویورک را یک بازار مالی بزرگ از لحاظ سرمایه و تعداد سهم هایی که در اختیار دارد می دانند. ولی از زمان تاسیس بورس این کشور تا به الان حوادث و اتفاقاتی نیز در آن رخ داده که شاید تا مدتی بر نحوه پیش روی بازار بورس آمریکا تاثیر گذاشت. البته در این میان اتفاقاتی هم رخ داده که هر چند خیلی مرتبط به بورس نبوده است. ولی در عین حال آن دسته از پیش آمدهای منفی که بورس نیویورک را در تایم و روزهای مختلف تاریخی، با رکود اقتصادی و بحران بورسی مواجه کرده را نباید نادیده گرفت.

بورس نیویورک در خیابان وال استریت

هم اکنون بورس اوراق بهادار نیویورک آمریکا در خیابان یازدهم وال استریت نیویورک واقع شده و دقیقا در قسمت انتهایی تجمع نهادهای مالی یعنی جزیره و منطقه «منهتن» است. در این خیابان علاوه بر استقرار ساختمان بورس، محل قرارگیری سازمان های دیگری از جمله بازرگانی «NYBOT»، شاخص بازار بورس نزدک و چند مورد از بازارهای بورسی دیگر همگی در این خیابان قرار گرفته اند.

بورس نیویورک در خیابان وال استریت

 

ساختمان فدرال واقع در این خیابان، محل قسم خوردن اولین رئیس جمهور آمریکا یعنی جورج واشنگتن است. هر چند که در پیدایش نام این خیابان نظرات متفاوت هستند، ولی به گفته برخی از افراد کلمه وال استریت از کلمه ای آلمانی «De Waal Street» استخراج شده است.

 

در کل خیابان وال استریت که منطقه ی قرارگیری بورس نیویورک است، بسیاری از ساختمان های مهم دیگر را نیز در خود جای داده است. مثلا معروف ترین کلیسا در این خیابان بنا شده که از زمان تاسیس خود تا به الان بسیاری از افراد اقتصادی و با نفوذ در آن رفت و آمد داشته اند. نام یکی از روزنامه های این کشور نیز به نام وال استریت است.

مقاله پیشنهادی:  آموزش فارکس ویدئویی 0 تا 100 با رضا خانتاراج

شهر نیویورک از گذشته های بسیار دور جایگاهی مهم برای داد و ستد های مالی بوده و اگر هر مبادله ای قرار بود انجام شود، به نوعی با منطقه ی نیویورک مرتبط می شد. بسیاری از کمپانی های فعال در بحث خدمات مالی وجود دارند که در خیابانWall Street واقع شده اند. می توان وال استریت را مبدا بسیاری از مبادلات اقتصادی دانست. زیرا بعدا انتقال سرمایه از منطقه شمال شرق به جنوب این کشور انتقال پیدا کرد و تمام فعالیت هایی که تا آن زمان محدود به این خیابان بودند از آنجا خارج شدند.

هم اکنون به جز Wall Street مراکز مالی مهم دیگری نیز در سطح دنیا وجود دارند که برخی از این بازارهای مهم شامل فرانکفوت، لندن و غیره هستند. در حال حاضر در آسیا و اروپا هر وضعیت مالی که رخ دهد، در بازار بورس نیویورک نیز تاثیر گذار خواهد بود.

 

ساختار مهم وال استریت

وال استریت و بورس نیویورک تحت دو امر مهم؛ یعنی منتشر کردن اوراق قرضه و منتشر کردن تبادلات سهام می چرخد. اگر نگاهی کوتاه به چند سال گذشته این بازار داشته باشید، می بینید که ابزارهای جدیدتری به منظور سرمایه گذاری راحت تر معامله گران ایجاد شده است. دولت فدرال بسیاری از موارد مربوط به تعیین قوانین را برای این بازار بر عهده دارد. ولی با این حال بسیاری از موسسه های مالی که البته خصوصی نیز هستند، در این خیابان فعالیت خود را انجام می دهند.

ساختار مهم وال استریت

 

در بازار وال استریت و بازار بورس آمریکا بسیاری از شرکت های مالی خارجی نیز حضور دارند، به همین دلیل می توان گفت که سرمایه گذاران عمده بازار اوراق قرضه و سهام این کشور را اکثرا افراد حقوقی و حقیقی خارج از آمریکا و بورس نیویورک تشکیل داده اند. بازارهای مالی بسیار کوچک تری نیز در شهرهای دیگرایلات متحده از جمله فیلا دلفیا و شیکاگو راه اندازی شده اند که نسبت به بازارهای مالی داخل وال استریت و در مقایسه با بازار سهام بورس بسیار معمولی تر هستند.

مقاله پیشنهادی:  سود و ضرر در بورس همراه با مثال های واقعی و قابل درک

بورس نیویورک آمریکا به طرز فوق العاده ای در اقتصاد جهان و حتی اقتصاد داخلی خود نقش آفرین است. بنابراین از طریق بالا بردن سرمایه بوسیله پیدایش چنین کسب و کارهایی، این نقش را ایفا می کند. زیرا دارایی که از طریق چنین مشاغلی جمع آوری شوند، باعث وسیع تر کردن دایره فعالیت ها و ارائه تسهیلات لازم، ساختمان سازی های متعدد، تولید کار و اشتغال بیشتر می شود. بنابراین بدون وال استریت، بورس نیویورک و بسیاری از موارد مالی دیگر در بدست آوردن سرمایه و جمع آوری آن مشکلات زیادی خواهند داشت.

اتصال بورس نیویورک آمریکا با اقتصاد دنیا

Wall Street و بورس سهام آمریکا نقش بسزایی در اتصال مراکز مهم مالی جهان داشته اند. سمت و سو دادن به دارایی، در شکل گیری بازارهای مالی از مهمترین مسائل دنیای سرمایه است. از اهداف ضروری بازار بین المللی مالی این است که سرمایه های بی جهت را در جهتی صحیح هدایت کرده تا به نتیجه مثبت منتهی شوند. بنابراین حضور بیشتر کمپانی های غول را در وال استریت و بورس این کشور شاهد هستیم و از اساسی ترین اهداف آنها برای آمدن به این بازار افزایش دادن به سرمایه شان است.

اتصال بورس نیویورک آمریکا با اقتصاد دنیا


حضور بازارهای سرمایه بسیاری از کشورها از جمله بازار بورس توکیو، بورس فرانکفورت، هنگ کنگ و تورنتو در بازار وال استریت و بورس نیویورک نشان دهنده همین امر است. Wall Street به عنوان گسترش دهنده موسسه های مالی مختلف داخلی و خارجی شناخته شده است. اصلی ترین هدف شرکت های حاضر در بازارهای بین المللی علاوه بر افزودن اعتبار به بورس آن کشور، باعث پایین آوردن میزان هزینه ها و کمکی برای افزایش سرمایه آنها به شمار می آیند. این موقعیت می تواند هم به نفع دریافت کنندگان سرمایه بوده و هم شرایطی عالی را برای سرمایه گذاران ایجاد کنند. زیرا وقتی مراکز مالی قدرتمند دنیا با هم تعامل داشته باشند، قطعا سرعت و راحتی بیشتری در مرتبط کردن سرمایه ها به هم پیش خواهد آمد.

لیست نهادهایی که در Wall Street فعالیت دارند؟

تمام فعالیت ها در وال استریت و همچنین بورس نیویورک، طبق قوانینی است که بانک مرکزی آمریکا یعنی «فدرال رزرو» آنها را تعیین می کند. ولی اگر به کارکرد دقیق این بازار دقت کنید، می بینید که هر یک از نهادهای موجود در بازار دارای یک روند آزادانه در حرفه خود هستند که روحی مستقل به این بازار داده اند. پیاده سازی سیاست های پولی در وال استریت به عهده یکی از بازیگران یعنی فدرال رزرو است. این مسئله خود به نوعی نشان دهنده اثر گذاری بسیار زیاد این نهاد، بر معیارهای بزرگ اقتصادی از جمله میزان تورم، بهره و بسیاری از مسائل دیگر است.

نهادهای فعال در Wall Street

 

بطور خلاصه می توان گفت که بازیگران اصلی وال استریت نهادهای مالی فعالی هستند که از انواع مختلفی تشکیل شده اند و شامل موارد زیر می شوند:

  • نهاد مالی مربوط به انواع بازار سرمایه
  • نهاد مالی متعلق به کمپانی های مختص کارگزاری
  • نهاد مالی به شکل بانک های سرمایه گذاری
  • نهاد مالی با عنوان بانک های تجاری
  • نهاد مالی مربوط به معامله کنندگان اوراق
  • بورس نیویورک و جنبش وال استریت
مقاله پیشنهادی:  حجم معاملات سهم در بورس، تعیین حجم معاملات در بازار سهام!

بورس نیویورک و جنبش وال استریت

برخی از جوانان کشور آمریکا در سال 2011 و 17 سپتامبر همان سال، اعتراضاتی را به خاطر اختلاف طبقاتی اقشار مختلف کشور و همچنین اوضاع بد اقتصادی آن دوران به راه انداختند. هرج و مرج و هیچ خشونتی حاکم بر این تظاهرات نبود و این جریان کاملا آرام و بدون خشونت برگزار شد. نام این تظاهرات را وال استریت در بورس گذاشتند که به نوعی برگرفته از اعتراضاتی بود که در اسپانیا و مصر برگزار شده بود. افراد معترض با این حرکت از بقیه مردم آمریکا برای مخالفت با سیاست های دولت در این رابطه خواستند که به جمع آنها بپیوندند.

بورس نیویورک و جنبش وال استریت

 

تمامی فعالیت های مالی در گذشته ها در شهر نیویورک و در این خیابان انجام می شد، حتی اگر در جاهای دیگر حرکت های مالی صورت می گرفت، در نهایت مرتبط با این خیابان بود. وال استریت نیویورک نقش مهمی در اقتصاد ایالات متحده داشت، زیرا اکثر شرکت های مهم، قوی و فعال در زمینه ارائه خدمات مالی در این منطقه از شهر واقع شده بودند. ولی با جابه جایی ثروت از شمال شرقی این کشور به قسمت جنوب و غرب، بتدریج فعالیت هایی که سرچشمه آن نهایتا به این خیابان مرتبط بود از آنجا خارج شدند.

معرفی و بررسی کوتاه برخی از حوادث NYSE

برخی از این پیش آمدها در سالیان مختلف که منجر به شرایطی حساس، برای یکی از بازارهای غول دنیا یعنی بورس نیویورک شد را در ادامه بخوانید:

  • حادثه اول در 1929 میلادی: در 24 اکتبر همین سال اتفاق مهمی در بورس آمریکا رخ داد و به عنوان بدترین سقوط برای بازار آمریکا شناخته شد. این سقوط ناگهانی بین پنج شنبه سیاه یعنی 24 اکتبر، تا سه شنبه سیاه یعنی 29 اکتبر سال 1929 اتفاق افتاد و بعد از مدتی به پایتخت کشور انگلستان یعنی لندن و بعد کم کم به دیگر کشورهای غربی که صنایع مهمی داشتند رسید.
  • حادثه دوم در 1987 میلادی: یکی از شاخص های صنعتی بسیار مهم در آمریکا به نام داوجنز در 19 اکتبر این سال با ریزش 6.22 درصدی مواجه شد.
  • حادثه سوم در 2001 میلادی: مربوط به تاریخ یازده سپتامبر همین سال است که به خاطر حملاتی که رخ داد، معاملات بورس نیویورک را تا 4 روز به تعویق انداخت. زمانی که چند روز از این حادثه در بازار معاملاتی آمریکا گذشت و بازار دوباره وارد فعالیت شد، زیانی تقریبا معادل 4.1 تریلیون دلار را تجربه کرد. این اتفاق نیز جزو یکی از بزرگترین ضربه های اقتصادی به بورس New York بود.
  • حادثه چهارم در 2010 میلادی: واقعه وحشتناکی که بعدها Flash Crash (تصادف ناگهانی) نام گرفت، در 6 می این تاریخ اتفاق افتاد. وضعیت دردناکی برای معامله گران شاخص داوجنز در این تاریخ رخ داد و به 9 درصد کاهش رسیدند که یکی از بزرگترین کاهش های قیمتی برای این شاخص مهم از بورس نیویورک معرفی شد.
  • حادثه پنجم در 2020 میلادی: در تاریخ 23 مارچ 2020 فعالیت تالار فیزیکی بورس نیویورک مجبور به توقف شد. زیرا این تاریخ به خاطر اوضاع خطرناکی که شیوع همه گیر ویروس کرونا برای جهان به بار آورد، بورس ایالات متحده آمریکا را تصمیم به مجازی و الکترونیکی کردن تمام فعالیت های معاملاتی اش کرد.
مقاله پیشنهادی:  بازار اول و دوم بورس چیست؟ تفاوت بازار اول و دوم بورس

نگاهی به روزهای فعالیت کاری بورس نیویورک

بورس این کشور نیز مانند بسیاری از بورس های مطرح دنیا، تمام روزهای هفته را به جز شنبه و یکشنبه که در آنجا تعطیل رسمی محسوب می شود، مشغول به معامله و خرید و فروش سهام های مختلف است. بورس نیویورک NYSE بر طبق وقت محلی آمریکا و در «Eastern»، «به معنی منطقه زمانی شرقی» تنظیم شده است.

نقش وال استریت نیویورک در اقتصاد ایالات متحده


اگر تمام روزهای سال را در نظر بگیرید، روی هم رفته تعداد روزهایی که بورس NYSE مشغول به کار است، به طور تقریبی چیزی در حدود 253 روز می شود. برخی از روزهایی که بواسطه آن بورس نیویورک تعطیل است شامل: استقلال ایالت متحده آمریکا، روز ابتدایی سال نو، روز شکرگزاری، کریسمس و غیره هستند. حتی قبل از روز استقلال این کشور، روز بعد از شکرگزاری و غیره نیز بازار بورس نیویورک تایم کم تری را برای کارکردن کارکنان خود اختصاص می دهد. در حالت عادی و در روزهای معمولی کاری، بازار بورس NYSE از ساعت نه و نیم صبح شروع به کار کرده و در ساعت 4 بعد ازظهر فعالیت خود را تمام می کند.

مقالات مرتبط

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا