آموزش بورس تهران با دکتر امیر هوشنگ امیدی

آموزش بورس تهران با دکتر امیر هوشنگ امیدی

اصطلاح بورس در بازرگانی داخلی ایرانی در رابطه با بازارهای اختصاصی کالاهای سرمایه‌ای، واسطه‌ای یا مصرفی به کار برده می شود که از نظر محدوده جغرافیایی با یکدیگر یکسان می باشند و دربرگیرنده تعداد قابل توجهی از عناصر عمده‌فروشی و خرده‌فروشی آن کالای خاص نظیر بورس فرش در بازار تهران، بورس آهن و… هستند. به نوعی می توان گفت که بازار بورس اوراق بهادار یک بازار رسمی و قابل اطمینان می باشد که سرمایه افراد و بخش های خصوصی را به منظور تامین منابع مالی پروژه‌های سرمایه‌گذاری بلندمدت جذب خواهد نمود. دانلود رایگان آموزش ها در انتهای همین صفحه قرار دارد. 

بطور کلی هر نوع اوراقی از جمله سهام عادی، سهام ممتاز، حق تقدم، سهام جایزه، اوراق مشارکت، مشتقات، اختیار معامله، قرارداد آتی و حتی صکوک  دارای ارزشی مالی می باشند و برای مالک خود سودی به همراه خواهند داشت.

شرکت یا نهاد صادر کننده اوراق بهادار در نقش صادرکننده یا همان توزیع کننده ظاهر می گردد. در کل در بازار سرمایه اوراق در سه گروه اوراق بدهی، اوراق حقوق صاحبان سهام و ابزارهای مشتقه قرار می گیرند. در این بین بورس اوراق بهادار به نسبت سایرین یک بازار کاملا منصفانه، متشکل، خودانتظام و شفاف با ابزارهای متنوع و دسترسی آسان و کارآ خواهد بود که به وجود آورنده ارزش افزوده برای ذی نفعان می باشد. در این بازار کارگزاران یا معامله گران براساس قوانین و ضوابط موجود به دادوستد اوراق بهادار خواهند پرداخت.

مقاله پیشنهادی:  فارکس چیست؟ ۱۰۰٪ نکات بازار فارکس+ همه چیز درباره فارکس 1403

راه اندازی و اداره بازار بورس اوراق بهادار در قالب شرکت‌های سهامی با مسئولیت محدود یا شرکت سهامی عام انجام می شود و در آن ها معامله سهام شرکت ها و اوراق شرکت انجام می گردد. از مهم ترین ویژگی های این بازار می توان به حمایت قانونی از صاحبان پس‌اندازها یا سرمایه‌های راکد اشاره نمود.

در ابتدا بالا بودن میزان ریسک تجارت سبب شده بود که همواره تجار خواهان شراکت با افرادی باشند که در بین آن ها سود و زیان متناسب با سرمایه هر فرد تقسیم گردد. رفته رفته این شراکت شکل توسعه یافته تری به خود گرفت و به صورت سهام عام درآمد و فروش آن ها به عموم افراد صورت می گرفت و در واقع سرمایه مردم در اختیار شرکتی قرار می گرفت و شرکت با این سرمایه به کار مشغول می شد. برای اولین بار این روش توسط شرکت هند شرقی مورد استفاده قرار گرفت و این موضوع در تاریخ تجارت کل دنیا به ثبت رسید.

 

آموزش بورس تهران با دکتر امیر هوشنگ امیدی

 

بعد از گذشت مدتی مبادلات تجاری در اروپا گسترده تر شد و مردم و صاحبان سرمایه ها با هم بیشتر ارتباط پیدا کردند و در نتیجه ی آن بازارهای سرمایه شکل گرفتند. این روزها در سطح بین المللی بورس آمستردام را می توان بزرگ ترین و اصلی ترین منبع تامین سرمایه به شمار آورد.

مقاله پیشنهادی:  سرمایه گذاری در بورس چگونه؟ انواع روش‌ها+ مدارک برای شروع؟!

در تهران اما در سال 1315 برای اولین بار ایده اولیه بازار بورس اوراق بهادار شکل گرفت. طی آن سال فردی به نام وان لوترفلد به خواست خود دولت ایران شروع به بررسی در رابطه با تشکیل بورس اوراق بهادار در ایران و تهیه طرح قانونی تاسیس و اساسنامه آن نمود. در ادامه مجموعه ای ویدئویی آورده خواهد شد که به خوبی در آن تمامی مفاهیم اصلی بورس تهران آموزش داده شده است. این آموزش به صورت چهار بخش می باشد که در جدول زیر عناوین هر یک از این بخش ها آورده شده است.

 

ردیف عناوین لینک حجم
بخش اول ● آشنایی با کلیات بازار بورس
● شرکت سهامی عام
● پذیره نویسی
● سهام چیست
● مجامع شرکت ها
● بررسی اجمالی سایت کدال
● سایت سازمان بورس و گزارش تخلفات بورسی
● انواع شرکت های (بورسی، فرابورسی، پایه)
● انواع روش های سفارش گیری خرید و فروش سهام
● شرکت سپرده گذاری مرکزی و تسویه وجوه
● دریافت کد سهام داری
● کارمزد معاملات
● نکات مهم در معاملات
دانلود 33MB
بخش دوم ● سود یک سهم چیست؟
● تحلیل تکنیکال و فاندامنتال در بورس تهارن
● ساعات کاری بورس
● آشنایی با نام گذاری نام سهام ها
● توقف و بازگشایی نمادهای بورسی
● آشنایی با سایت tsetmc و تابلوی معاملات
● دامنه نوسان
● مفهوم صف خرید و فروش
● گره معاملاتی چیست
● حجم مبنا و میانگین وزنی
● محاسبه قیمت پایانی سهام ها
● حراج قیمتی و حالت مجاز محفوظ
● مفهوم EPS و DPS
● مفهوم p/e
دانلود 56MB
بخش سوم ● افزایش سرمایه و انواع افرایش سرمایه
● سهام جایزه
● حق تقدم
● حق تقدم استفاده نشده
دانلود 9MB
بخش چهارم توصیه های ضروری به افراد تازه کار:
● پولی که به آن نیاز دارید را وارد بازار سرمایه نکنید.
● با پول قرضی یا وامی سهام نخرید.
● ابتدا بصورت مجازی و روی کاغذ معامله کنید.
● اولیوت اول در بورس حفظ سرمایه است.
● جبران ضرر از ضرر کردن سخت تر است.
● حتما استراتژی داشته باشید.
● همیشه لازم نیست سهام دار باشید.
دانلود 8MB

بازنشر از فراچارت farachart.com

 

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا