در بازار سرمایه شاید با اصطلاحی به نام ایچیموکو روبرو شده باشید. وقتی به اندیکاتور ایچیموکو در نمودار نگاه می کنید، به خطوط زیادی برخورد می کنید که ابتدا کمی گیج کننده هستند. در واقع این اندیکاتور از ساختاری تشکیل شده که اصول خاص خود را دارد و سیگنال های متنوعی را می تواند به معامله گران نشان بدهد.
اگر قادر باشید دقیقا مفهوم اندیکاتور ایچیموکو را متوجه شوید، می توانید واکنش ها و اقدامات سریعی برای روند معاملات در پیش بگیرید. این اصطلاح تخصصی، دارای مفاهیم گوناگونی در دنیای سرمایه گذاری است که در ادامه به بررسی برخی از آنها می پردازیم.
سیستم ایچیموکو Ichimoku چیست؟
در تحلیل تکنیکال با روش گسترده ای به نام اندیکاتور ایچیموکو برخورد می کنید که در اصل به معنی «چارت تعادل» است و می تواند بعنوان مکمل «چارت شمعی» نیز کار کند. از آنجایی که این اندیکاتور طرفداران بسیاری دارد، بنابراین کاربردهای متنوعی را از آن خواهید دید که یکی از آنها پیش بینی آینده بازار سهام است.
بهتر است قبل از بکارگیری سیستم ایچیموکو با اصطلاحات و اجزاء مختلف آن آشنا شوید. یکی از کارکردهای متمایز اندیکاتور ایچیموکو در مقایسه با الگوهای شمعی، کارایی اختصاصی آن در چارت روزانه است. درحالیکه الگوهای شمعی علاوه بر چارت روزانه، امکان استفاده بصورت ساعتی، طی هفته یا ماه را نیز دارند.
بطور کل، اندیکاتو ایچیموکو درمورد روش های بلند مدت یا میان مدت به کار گرفته می شود. پس می توان به این نتیجه رسید که ابر ایچیموکو در بازارهای روند، عملکرد بهتری دارد و نمی توان از این اندیکاتور در بازارهای اصلاحی استفاده کرد. خطوط اصلی مختلف ایچیموکو شامل موارد زیر هستند:
- خط «تنکان سن» و «چیکو»
- خط های اصلی «سنکو ای»، «سنکو بی»
- خط «ابر کومو»
- خط اصلی «کیجون سن»
در ایچیموکو، اعداد چه چیزی را نشان می دهند؟
معمولا در خطوط ایچیموکو با اعداد متفاوتی برخورد می کنید که بیانگر دوره های زمانی 9 یا 26 روز و حتی 52 هستند. منشا ایجاد این اعداد به دوران طراحی اولیه این اندیکاتور باز می گردد. زیرا در آن دوران، یک روز را برای استراحت بازار اعلام می کردند که بر طبق آن طی 10 روز کاری تعیین شده برای یک دوره، یک روز را تعطیل و 9 روز دیگر را به کار می پرداختند.
پس با این تفاسیر در طی یک ماه فقط 26 روز کاری داشتند که اگر دو ماه را در نظر بگیرید، به دوره 52 روزه می رسید. تاکنون بسیاری از سرمایه گذاران مطرح و صاحبان بزرگ اقتصاد خواستار تغییر این اعداد بودند و مایل به تغییر آن به ساعات بازار فارکس بودند، یعنی 24 ساعت شبانه روز تبدیل شود. اما بسیاری دیگر همچنان عقیده شان بر سر ماندگاری این اعداد، براساس اصول اولیه طراحی آن است. زیرا آنها دقیق و مطمئن ترین اعداد برای اندیکاتور ایچیموکو را همین اعداد می دانند.
براساس تجربیات متعدد و رفتار خود اندیکاتو، ثابت شده اعداد سنتی اصلی در آن عملکرد بهتری را تا به امروز به معامله گران داده است.
آیا ایچیموکو در سطوح حمایتی و مقاومت نقش دارد؟
در پاسخ به این سوال باید گفت بله. زیرا در واقع این سطوح یکی از کاربردهای خطوط ایچیموکو در نمودار هستند و نقطه قرارگیری شمع درقسمت بالایی ابر نیز بیانگر روند افزایشی است. تحلیل گران عقیده دارند خطی که در بالای ایچیموکو قرار دارد می تواند بعنوان سطح حمایتی و خطی که در پایین آن قرار دارد، می تواند بعنوان سطح دوم برای حمایت درنظر گرفته شود.
بسیاری از تحلیلگران حرفه ای براین باورند که این سطوح می توانند در دراز مدت و بعد از گذشت زمان مناسب، عملکرد صحیحی را از خود نشان بدهند.
سایر کاربرهای اندیکاتور ایچیموکو
هریک از خطوط موجود در این اندیکاتور، نقش بسزایی را در بررسی ایچیموکو دارند:
- مناطق کراس: معمولا جدا شدن نقاط (سنکو بی) و (سنکو ای) بوسیله یکدیگر، از اهمیت چندانی برخوردار نیستند. تنها در یک حالت اهمیت پیدا می کنند و آن هم زمانی است که از ضخامت ابر کاسته شده باشد.
- اصطلاحی به نام (ضخامت ابر): این مسئله همیشه مهم است. زیرا اگر ضخامت آن افزایش پیدا کند، امکان رد شدن قیمت از خود ابر نیز کاهش پیدا می کند.
- وجود فاصله قیمت ها در مقایسه با ابر: این فاصله نمی تواند مهم باشد، زیرا زمانی باید آن را با اهمیت بدانید که شیب موجود در خطوط میانگین متحرک بسیار زیاد باشد. در آنصورت نشان دهنده ورود حرکتی قدرتمند است. البته این موضوع برای متدهای غربی می تواند متفاوت بوده و معنای مجزایی داشته باشد.
- اصطلاح رایج (بازگشت روند): معمولا هنگامی که ابر باریک تر می شود به معامله گران می گوید که تغییر در روند خطوط وجود دارد. بنابراین در این حالت باید توجه بیشتری به ابری که بالاتر از قیمت قرار گرفته است داشته باشید، بطوریکه به نرخ و زمان باریک شدن ابر حساس شده و حتما آن را در نظر بگیرید.
- اصطلاح معروف (خط چیکو): شمع ها در کنار خط چیکو تعامل نزدیک تری با هم دارند، تا جایی که اگر با گذشت 26 روز جایگاه خط چیکو در قسمت بالایی شمع ها باشد می توان برای زمانی طولانی، بازار را رو به افزایش پیش بینی کرد. ولی اگر بالعکس، جایگاه خط چیکو در همان تعداد روز و در قسمت پایینی شمع ها باشد، برای زمانی طولانی بازار روند کاهشی دارد. تمامی خطوط از قبیل میانگین متحرک، شمع و ابرها برای خط چیکو، نقش سطوح حمایتی و مقاومتی را ایفا می کنند.
ایچیموکو چه نوع نموداری به معامله گران ارائه می دهد؟
در نمودار مربوط به ایچیموکو باید بدانید که موقعیت قرارگیری میزان قیمت در مقایسه با خطوط موجود در اندیکاتور ایچیموکو و همچنین ابر ایچیموکو از اهمیت خاصی برخودار هستند. تصمیم گیری در زمانی غیرممکن می شود که مکان نمودار در ابر ایچیموکو باشد.
وقتی که قیمت بالای ابر ایچیموکو قرار بگیرد، خط های مربوط به ابر می توانند منطقه ای قوی برای حمایت سهم ایجاد کنند. درنهایت، اگر قیمت در زیر این اندیکاتور برود، سهم بیانگر روند سخت تری خواهد بود. بنابراین در این حالت به این نتیجه می رسیم که قیمت، تمایل زیادی به برگشت خط میانگین خود دارد. ولی چون اشتیاقی برای پشت سر گذاشتن خط میانگین ندارد، به همین دلیل سهم را با شرایط دشوار روبرو می کند.
- مدرس : سعید روندی
- تعداد قسمت : 9 قسمت
- مدت زمان آموزش : 12 ساعت
- حجم دوره : 4.36 گیگابایت
- هزینه دوره : 79.000 تومان
بعد از پرداخت به صورت اتوماتیک به لینک دانلود فایل هدایت میشوید و به ایمیل شما ارسال میشود
شما میتوانید با پرداخت تنها 79/000 تومان این مجموعه ارزشمند را دانلود کنید
[parspalpaiddownloads id=”24″]
1 دیدگاه دربارهٔ «پکیج آموزش جامع اندیکاتور ایچیموکو با سعید روندی»
سلام فیلمهای ایچیموکو را دانلود کردم ولی پخش نمیشود و اشکال داره چکار کنم