الگوهای تحلیل تکنیکال (انواع الگوی کلاسیک+ نموداری تحلیل تکنیکال!)

تحلیل تکنیکال

در بازار فارکس، تحلیل تکنیکال یکی از روش‌های پایه‌ای برای پیش‌بینی جهت حرکت قیمت‌ها است. این روش بر اصولی استوار است که بر این باورند تاریخچه قیمت‌ها و حجم معاملات می‌تواند الگوهایی را فراهم کند که به تصمیم‌گیری‌های آینده در معاملات کمک کنند. استفاده از الگوهای تحلیل تکنیکال نیازمند درک عمیق رفتار قیمت و شرایط بازار است. علاوه بر این، عواملی مانند اخبار اقتصادی و رویدادهای جهانی نیز باید به دقت مورد توجه قرار گیرند؛ زیرا می‌توانند تأثیر مستقیمی بر رفتار بازار داشته باشند.
با استفاده از الگوهای تحلیل تکنیکال، معامله‌گران قادر خواهند بود الگوهای پنهان در بازار را شناسایی کرده و از آن‌ها برای تصمیم‌گیری‌های معاملاتی خود استفاده کنند. این روش، همراه با مدیریت ریسک صحیح، می‌تواند به معامله‌گران کمک کند تا بهترین تصمیمات را در بازار پویا و پیچیده فارکس اتخاذ کنند. روش‌ها و الگوهای زیادی در تحلیل تکنیکال وجود دارد که آشنایی با آن‌ها به معامله‌گران کمک می‌کند تا روند بازار را تحلیل کنند و در معاملات خود سود بیشتری کسب کنند. بر تسلط بر بهترین روش‌های شناخته شده تا به این لحظه در ادامه با چارت ایران همراه باشید.

الگوی تحلیل تکنیکال چه چیزی به ما می‌گوید؟

الگوهای قیمت در تحلیل تکنیکال شکل‌ها و طرح‌های عجیبی در تمامی بازارها ایجاد می‌کنند. ممکن است برای تازه‌کاران عجیب به نظر برسد که این شکل‌ها ارزشی داشته باشند؛ اما واقعیت این است که این الگوها که توسط حرکات قیمت روی نمودارهای بازار ایجاد می‌شوند، بارها و بارها تکرار می‌شوند، دقیقاً زمانی که تعاملات خاصی بین نیروهای بازار رخ می‌دهد.
این الگوهای معاملاتی شرایط بازاری را نشان می‌دهند که در آن‌ها یک برتری آماری وجود دارد که معامله‌گر می‌تواند از آن استفاده کند؛ بنابراین اگرچه این الگوها بی‌نقص نیستند اما الگوهای قیمت برتری فراهم می‌کنند که می‌توان از آن در بلند مدت استفاده کرد و این دقیقاً روشی است که تمام معامله‌گران موفق فارکس از طریق آن پول به دست می‌آورند و بازار را شکست می‌دهند.

خط روند در تحلیل تکنیکال چه هستند؟

خطوط روند، خطوط مستقیمی هستند که حرکات قیمتی بازار را دنبال می‌کنند. یک روند صعودی توسط اوج‌های بالاتر و کف‌های بالاتر تعریف می‌شود. خط روند صعودی در زیر سطوح قیمت رسم می‌شود تا سطوح حمایتی را نشان دهد یا در بالای سطوح قیمت رسم می‌شود تا مقاومت‌هایی که قیمت را پایین نگه می‌دارند نشان دهد.
روندهای نزولی زمانی اتفاق می‌افتند که بازار کف‌های پایین‌تر و اوج‌های پایین‌تری ایجاد کند. خطوط روند نزولی که در بالای قیمت‌ها رسم می‌شوند، سطوح مقاومت را نشان می‌دهند.
برای تشکیل یک خط، حداقل دو نقطه باید استفاده شوند. هر چه تعداد نقاط بیشتری روی خط قرار بگیرند، خط روند به‌طور معمول معتبرتر خواهد بود.

منظور از شمع‌ها (کندل‌ها) چیست؟

شمع‌ها از قسمتی به نام «بدنه» تشکیل شدند که نشان دهنده باز و بسته شدن قیمت در آن دوره هستند. بخش دیگری از شمع که به بالای بدنه و زیر بدنه امتداد دارد، نشان‌دهنده اوج و کف قیمت در آن دوره است. این خطوط نازک و بلند «سایه‌ها» نامیده می‌شوند. گاهی اوقات، اوج یا کف یک دوره با باز یا بسته شدن قیمت منطبق می‌شود که در این حالت سایه‌ای از بدنه فراتر نخواهد رفت.
برخی ممکن است پیشنهاد کنند که خطوط روند را بر اساس سایه‌ها رسم کنید، اما واقعیت این است که این سایه‌ها ناهنجاری هستند و حرکت قیمت معمولاً بیشتر وقت خود را در داخل بدنه شمع سپری می‌کند. وقتی خطوط روند رسم می‌کنید، بیشتر به قیمت‌های بسته شدن دوره‌ها توجه کنید.

معرفی جامع الگوهای تحلیل تکنیکال

به نقل از سایت “the5ers.com” متداول‌ترین الگوهای نموداری تحلیل تکنیکال عبارت‌اند از:

  • الگوهای معاملاتی ادامه‌دار

گاهی اوقات در طول یک روند، حرکت غالب متوقف می‌شود. دلایل منطقی مختلفی برای این وجود دارد. با ادامه یک افزایش، خریداران بلند مدت شروع به فروش می‌کنند تا سود خود را برداشت کنند و این فشار فروش باعث کاهش قیمت‌ها می‌شود.
این فشار فروش همراه با فشار خرید، باعث ایجاد حرکت جانبی در قیمت می‌شود. به‌طور متقابل، هنگامی که یک حرکت بزرگ رو به پایین باعث فروش کوتاه مدت برای پوشش موقعیت می‌شود، فشار خریدی ایجاد می‌شود که به روند نزولی مقابله می‌کند. شرایط بازار به‌طور مداوم در تمام بازارها رخ می‌دهد و الگوهای معاملاتی تکراری را در نمودار قیمت ایجاد می‌کند.

  • الگوی پرچم سه‌گوش

یک پرچم سه‌گوش معمولاً با افزایش شدید قیمت پیش‌بینی می‌شود. این افزایش تقریباً عمودی قیمت به نام «میله پرچم یا دکل» شناخته می‌شود. دو خط روند همگرا یکی خط روند نزولی است که بالاترین نقاط پایین را نشان می‌دهد و دیگری خط روند صعودی است که پایین‌ترین نقاط پایین را نشان می‌دهد.
پرچمی که پس از یک حرکت شدید نزولی تشکیل می‌شود، معمولاً به روند نزولی ادامه خواهد داد و به‌عنوان یک پرچم نزولی در نظر گرفته می‌شود، در حالی که پرچمی که پس از یک حرکت شدید صعودی شکل می‌گیرد به‌عنوان یک پرچم صعودی در نظر گرفته می‌شود. پرچم‌ها معمولاً در حدود نیمه راه کل حرکت قیمت ظاهر می‌شوند، بنابراین حرکت پس از شکست پرچم معمولاً به همان اندازه میله پرچم خواهد بود.

الگو تحلیل تکنیکال پرچم صعودی

الگو تحلیل تکنیکال پرچم نزولی

  • الگوی مثلث

یکی از الگوهای رایج نمودار «مثلث» است. سه نوع مثلث وجود دارد:

  • الگوی مثلث متقارن

مثلث‌های متقارن زمانی ایجاد می‌شوند که خطی که قله‌ها را به هم متصل می‌کند با خط روندی که کف‌ها را به هم متصل می‌کند همگرا می‌شوند و یک مثلث تشکیل می‌دهند. این الگوهای معاملاتی با یک خط روند نزولی و یک خط روند صعودی که با هم همگرا می‌شوند تعریف می‌شوند. از آنجا که هر دو خط مثلث صعودی تقریباً دارای شیب مشابهی هستند، جهت الگو قابل پیش‌بینی نیست. به احتمال زیاد شکست در یک جهت یا جهت دیگر رخ خواهد داد؛ اما جهت مثلث به دلیل همسان بودن شیب هر دو خط نه به سمت بالا است و نه به سمت پایین. این الگو نشان می‌دهد که روندی که قبل از شکل‌گیری الگو وجود داشت، پس از شکستن قیمت از مثلث ادامه خواهد یافت.

الگو تحلیل تکنیکال مثلث متقارن

  • الگوی مثلث نزولی

مثلث‌های نزولی مانند مثلث‌های صعودی وارونه هستند. به جای این که به سمت بالا اشاره کنند، به سمت پایین اشاره می‌کنند. این الگو به دلیل افقی بودن خط روند پایینی و شیب تندتر خط روند بالایی شکل می‌گیرد. این الگو نشان می‌دهد که فروشندگان در حال غلبه بر خریداران هستند و قیمت‌ها را به سمت پایین می‌کشانند. این یک الگوی ادامه‌دهنده نزولی است که نشان‌دهنده شکست به سمت پایین (شکست نزولی) است زمانی که الگو شکسته شود.

الگو تحلیل تکنیکال مثلث نزولی

  • الگوی مثلث‌ صعودی

یک مثلث صعودی از یک خط افقی تشکیل می‌شود که با اوج‌هایی که تقریباً در همان قیمت ثابت می‌مانند و یک خط روند رو به بالا که با کف‌های بالاتر همراه است شکل می‌گیرد؛ به عبارت دیگر، اوج‌ها ثابت می‌مانند در حالی که کف‌ها افزایش می‌یابند. این الگو نشان می‌دهد که فشار خرید از فشار فروش بیشتر است و در نهایت منجر به شکست (Breakout) در جهت صعودی خواهد شد.

الگو تحلیل تکنیکال مثلث صعودی

  • الگوی فنجان و دسته

الگوی فنجان و دسته یک الگوی ادامه‌دار صعودی است. این الگو توسط یک فنجان یا کاسه به شکل U تعریف می‌شود که سپس به یک روند نزولی که به آن دسته می‌گویند انتقال می‌یابد. فنجان‌هایی که شکل U به خود می‌گیرند سیگنال قوی‌تری ارائه می‌دهند؛ در حالی که باید از فنجان‌هایی با شکل V واضح پرهیز کرد. عمق دسته نباید بیشتر از نصف عمق فنجان باشد.

الگو تحلیل تکنیکال فنجان و دسته

  • الگوهای بازگشتی یا معکوس

همان‌طور که الگوهای ادامه‌دهنده نشان‌دهنده ادامه یک روند هستند، الگوهای بازگشتی نشان‌دهنده بازگشت روند می‌باشند؛ در حالی که الگوهای ادامه دهنده نشان می‌دهند که بازار قبل از یک فشار دیگر در همان جهت مکث کرده است، یک الگوی بازگشتی نشان از این دارد که روند به انتهای خود رسیده و بازار در آستانه تغییر جهت به سمت مخالف است.

  • الگوی پرچم‌

پرچم‌ها از خطوط روند موازی تشکیل شدند که بر خلاف روند بزرگ‌تر فعلی حرکت می‌کنند.
این خطوط ممکن است به سمت بالا، پایین یا به‌صورت افقی حرکت کنند. پرچم‌هایی که به سمت بالا شیب دارند، در بازاری که روند نزولی دارد ظاهر می‌شوند؛ در حالی که پرچم‌هایی که به سمت پایین شیب دارند، در بازاری با روند صعودی دیده می‌شوند.

الگو تحلیل تکنیکال پرچم رو به بالا

الگو تحلیل تکنیکال پرچم رو به پایین

  • الگوی گوه

در الگوهای کلاسیک تحلیل تکنیکال، الگوهای گوه مشابه پرچم‌ها هستند با این تفاوت که هر دو خط روند در یک جهت حرکت می‌کنند. گوه‌های صعودی معمولاً نشان دهنده شکست‌های صعودی هستند، در حالی که گوه‌های نزولی به شکست‌های صعودی یا نزولی منجر می‌شوند. این بدان معنی است که به خصوص در گوه‌های نزولی، باید قبل از معامله بر اساس شکست، تأییدیه دریافت شود.

الگو تحلیل تکنیکال افزایش گوه

الگو تحلیل تکنیکال سقوط گوه

  • الگوی سر و شانه

الگوی سر و شانه شامل یک قله، یک قله بزرگ‌تر و پس از آن قله‌ای به اندازه قله اول می‌باشد. این الگو نشان می‌دهد که بازار در بالاترین نقطه خود قرار دارد و به سمت مخالف تغییر جهت خواهد داد.

الگو تحلیل تکنیکال سر و شانه

  • الگوی سر و شانه معکوس

الگوی سر و شانه معکوس در واقع نسخه وارونه همان الگو است؛ یعنی این الگو با یک دره، یک دره بزرگ‌تر و سپس دره‌ای به اندازه اولین دره تعریف می‌شود. این الگو نشان می‌دهد که یک روند نزولی در آستانه تبدیل به روند صعودی است.

الگو تحلیل تکنیکال سر و شانه معکوس

  • الگوی سقف دو قلو و کف دو قلو

الگوهای سقف دو قلو و کف دو قلو به ترتیب شبیه به حروف M و W شکل هستند و نشان‌دهنده تلاش قیمت برای عبور از حمایت یا مقاومت است که در این تلاش ناموفق بوده است. این الگوها نشان می‌دهند که قیمت قادر به نفوذ بیشتر نیست و در آستانه حرکت به سمت مخالف است.

الگو تحلیل تکنیکال

الگوی تحلیل تکنیکال

  • الگوی سقف سه‌گانه و کف سه‌گانه

این مفاهیم مشابه الگوهای سقف دوگانه و کف دوگانه هستند؛ اما حتی قدرتمندتر می‌باشند زیرا قیمت به جای دو بار، سه بار از شکست جلوگیری کرده است. هر چه بیشتر یک سطح حمایت یا مقاومت در آزمایش‌ها حفظ شود، آن سطح حمایت یا مقاومت قوی‌تر خواهد بود.

الگو تحلیل تکنیکال سه گانه

چگونه تحلیل تکنیکال الگوهای قیمتی را به‌صورت حرفه‌ای مطالعه کنیم؟

  1. گروه‌ها یکی از محبوب‌ترین مکان‌ها برای اشتراک‌گذاری دانش بین افراد هستند. در این گروه‌ها عضو شوید و از نظرات سایر معامله گران با تجربه پیروی کنید.
  2. شما می‌توانید دوره‌های آنلاین زیادی پیدا کنید؛ اما قبل از ثبت‌نام به دقت تحقیق کنید و به دنبال توصیه‌های معتبر باشید.
  3. همچنین می‌توانید به‌صورت مستقل از طریق یوتیوب و سایت‌های آموزشی هم تحلیل تکنیکال یاد بگیرید.

یادتان باشد هیچ جایگزینی برای تجربه وجود ندارد؛ پس صبور باشید و از حساب دمو استفاده کنید تا در تحلیل تکنیکال پیشرفت کنید.

نتیجه‌گیری

در این مقاله به‌طور مفصل درباره الگوهای نموداری تحلیل تکنیکال صحبت کردیم. یافتن راهی برای پیش‌بینی دقیق حرکات قیمت همیشه یکی از نیازهای اصلی معامله‌گران است. با توجه به انواع الگوها در تحلیل تکنیکال می‌توان نتیجه گرفت که در بازار فارکس، استفاده از این الگوها به‌عنوان ابزارهای تحلیلی بسیار مهم است. روش صحیح استفاده از الگوهای قیمتی «ترکیب آن‌ها با حرکت قیمت مانند حمایت/مقاومت یا عرضه/تقاضا» است. استفاده هوشمندانه از این الگوها و ترکیب آن‌ها می‌تواند به شما در اتخاذ تصمیمات موفق در بازار فارکس کمک کند.

منابع:

https://the5ers.com/technical-analysis-price-patterns

https://xchief.academy/en/technical-analysis-patterns/

مقالات مرتبط

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا