انواع اردر در فارکس [دستورات] بازار فارکس (order گذاری بازار فارکس)

اردر در فارکس

سفارش‌های معاملاتی (یا همان اردرهای معاملاتی) ابزار اصلی ارتباط شما با بازار فارکس هستند. Order در فارکس به‌عنوان دستورالعمل‌هایی تعریف می‌شود که معامله‌گران برای خرید یا فروش جفت ‌ارزها یا دیگر ابزارهای مالی در قیمت‌های مشخص، به کارگزاران ارسال می‌کنند. این ابزارها به شما اجازه می‌دهند تا با دقت، زمان و قیمت ورود و خروج از معاملات خود را تعیین کنید، حد ضرر و حد سود را مشخص کنید و حتی در زمانی که حضور فیزیکی پای چارت ندارید هم در سطوح از پیش تعیین شده معاملاتتان را اجرا کنید. آیا می‌دانید انواع اردر در فارکس چیست؟ اگر به‌عنوان یک معامله‌گر حرفه‌ای نمی‌توانید پاسخ دقیقی به این پرسش بدهید، ادامه این مقاله را در چارت ایران دنبال کنید.

اردر بلاک چیست؟

اردر بلاک‌ها به مناطق خاص قیمتی گفته می‌شوند که در آن بازیگران بزرگ بازار قبلاً سفارش‌های خرید یا فروش جالب‌توجهی را ثبت کرده‌اند. تجمع زیاد سفارش‌ها در این محدوده‌ها می‌تواند تأثیر مستقیمی بر حرکت قیمت در جهت مشخصی داشته باشد. به‌طورکلی اردر بلاک‌ها نوعی پیشرفته از سطوح حمایت و مقاومت محسوب می‌شوند که اغلب به‌عنوان نقاط ورود یا خروج در معاملات استفاده می‌شوند؛ به همین دلیل اردر بلاک‌ها (Order Blocks) اطلاعات ارزشمندی درباره رفتار معامله‌گران عمده و سطوح کلیدی بازار در اختیار معامله‌گران قرار می‌دهند.

اردر بلاک

مقاله پیشنهادی:  تقویم اقتصادی فارکس چیست؟ (بهترین سایتها+ کانال تقویم اقتصادی فارکس!)

چرا باید انواع سفارشات در فارکس را بشناسیم؟

سفارشات در بازار فارکس به‌عنوان ابزارهایی برای اجرای معاملات، به معامله‌گران این امکان را می‌دهند که با دقت بیشتری به خرید و فروش جفت ‌ارزها، طلا، شاخص‌های بورس و سایر دارایی‌ها بپردازند. تسلط بر انواع اردر در فارکس یکی از گام‌های اساسی برای مدیریت ریسک، بهبود کارایی معاملات و در نهایت دستیابی به سود پایدار است. 4 دلیل اصلی برای ضرورت آشنایی با اردرها در فارکس وجود دارد که به شرح زیرند:

ضرورت شناخت انواع اردر در فارکس

  • افزایش کارایی معاملات

استفاده از انواع اردر در فارکس به شما این امکان را می‌دهد که دقیقاً در قیمت دلخواه خود وارد یا از معاملات خارج شوید. این ویژگی به‌ویژه در شرایط پر نوسان بازار اهمیت زیادی دارد.

  • مدیریت ریسک

یکی از اصلی‌ترین وظایف هر معامله‌گر، کنترل و مدیریت ریسک‌های مرتبط با فعالیت در بازار است. آشنایی با انواع Order در فارکس به شما اجازه می‌دهد تا با تنظیم ابزارهایی مانند تریلینگ استاپ، حد ضرر و حد سود، زیان و سود احتمالی معاملات خود را پیش‌بینی و مدیریت کنید.

  • کسب سود پایدار

استفاده درست از انواع اردر در فارکس به شما کمک می‌کند تا با انضباط بیشتری به معامله بپردازید و از تصمیم‌گیری‌های هیجانی جلوگیری کنید. این رویکرد در بلند مدت به افزایش شانس موفقیت و پایداری سود در معاملاتتان منجر می‌شود.

  • اجرای استراتژی‌های معاملاتی

هر استراتژی معاملاتی نیازمند ابزارهای خاص خود است. آگاهی از انواع اردر در فارکس این موقعیت را فراهم می‌کند تا متناسب با استراتژی خود، از اردرهای مناسب بهره‌برداری کنید و به اهداف معاملاتی خود دست یابید.

مقاله پیشنهادی:  سیگنال فارکس (کانال سیگنال فارکس تلگرام رایگان حرفه ای!)

انواع اردر در فارکس

انواع مختلفی از Order در فارکس وجود دارند که در شرایط مختلف برای معامله‌گران مفید واقع می‌شوند. در ادامه انواع اردر بازار فارکس را برایتان شرح می‌دهیم:

انواع اردر در فارکس

  • پندینگ اردر یا Pending Order

پندینگ اردر به‌طور معلق باقی می‌ماند و تنها زمانی اجرا می‌شود که قیمت به سطح مشخص‌شده توسط معامله‌گر برسد. اگر قیمت به این سطح نرسد، سفارش به حالت معلق باقی می‌ماند و اجرا نمی‌شود. این تفاوت اساسی با سفارشات بازار است که در آن‌ها معامله به محض خرید یا فروش به‌طور مستقیم انجام می‌شود و معامله‌گران هیچ هزینه اضافی بابت سفارش پرداخت نمی‌کنند؛ اما در پندینگ اردر، امکان دارد که سفارش با قیمتی بهتر از سطح تعیین‌شده قبلی اجرا شود.
معمولاً معامله‌گران برای داشتن دقیق‌ترین ورود به بازار از پندینگ اردر استفاده می‌کنند. این نوع سفارشات به معامله‌گران اجازه می‌دهد که نیازی به نظارت مداوم بر بازار نداشته باشند؛ زیرا تنها در صورتی که قیمت به سطح از پیش تعیین‌شده برسد، سفارش فعال می‌شود. پندینگ اردر به چهار دسته مختلف تقسیم می‌شود:

پندینگ اردر

  • بای استاپ یا Buy Stop Order

دستور بای استاپ یا توقف خرید، برای خرید جفت ‌ارز با قیمتی بالاتر از قیمت فعلی بازار استفاده می‌شود. این دستور تنها زمانی اجرایی خواهد شد که قیمت به سطح تعیین شده توسط شما برسد؛ به‌عنوان‌مثال اگر قصد دارید AUD/USD را در قیمت ۱.۰۶۲۱ خریداری کنید، در حالی که قیمت فعلی آن ۱.۰۵۲۲ است، باید یک «اردر در فارکس» برای خرید توقف در قیمت ۱.۰۶۲۱ تنظیم کنید. در صورتی که قیمت بازار به این سطح برسد، سفارش شما اجرا شده و جفت ‌ارز خریداری می‌شود.

مقاله پیشنهادی:  لایت فارکس ورود💰بروکر لایت فایننس برای ایرانیان(Liteforex)❤️

  • سل استاپ یا Sell Stop Order

دستور سل استاپ یا توقف فروش، برای فروش ارز با قیمتی پایین‌تر از قیمت فعلی بازار استفاده می‌شود. این دستور تنها زمانی اجرا می‌شود که قیمت به سطح سفارش شما کاهش یابد؛ به‌عنوان‌مثال اگر قصد فروش EUR/USD در قیمت ۱.۰۲۲۵ را دارید، در حالی که قیمت فعلی آن ۱.۰۳ است، باید یک «اردر در فارکس» برای فروش توقف در قیمت ۱.۰۲۲۵ قرار دهید. در صورتی که بازار به این سطح برسد، دستور شما اجرایی شده و جفت ‌ارز فروش می‌رود.

  • بای لیمیت یا Buy Limit Order

برای خرید با قیمتی پایین‌تر از قیمت فعلی بازار، باید از «اردر در فارکس نوع بای لیمیت» استفاده کنید. این نوع سفارش تنها زمانی تکمیل می‌شود که قیمت بازار به سطح قیمتی برسد که شما مشخص کردید؛ برای مثال اگر قصد دارید جفت ‌ارز AUD/USD را در قیمت ۱.۰۲۲۰ خریداری کنید، در حالی که قیمت فعلی بازار ۱.۰۲۸۰ است، باید یک «Order در فارکس بای لیمیت» در سطح ۱.۰۲۲۰ قرار دهید. در صورتی که قیمت بازار به آن سطح برسد، سفارش شما اجرا شده و جفت ‌ارز مورد نظرتان خریده می‌شود.

مقاله پیشنهادی:  بروکر آمارکتس: ثبت نام در آمارکتس+ ورود به AMarkets ❤️

  • سل لیمیت یا Sell Limit Order

برای فروش در قیمتی بالاتر از قیمت فعلی بازار، باید از «اردر در فارکس» سل لیمیت استفاده کنید. این نوع دستور تنها زمانی تکمیل می‌شود که قیمت بازار به سطح قیمتی که شما تعیین کرده‌اید، افزایش یابد.
برای مثال، اگر قصد دارید جفت ‌ارز EUR/CAD را در قیمت ۱.۴۵۸۳ بفروشید، در حالی که قیمت فعلی بازار ۱.۴۵۲۵ است، باید یک «اردر در فارکس» سل لیمیت در سطح ۱.۴۵۸۳ تنظیم کنید. اگر قیمت بازار به این سطح برسد، سفارش شما اجرا شده و جفت ‌ارز مورد نظر به فروش خواهد رسید.

  • اردر بازار یا Market Order

رایج‌ترین نوع Order در فارکس «اردر بازار یا Market Order» است که به‌عنوان سفارش فوری هم شناخته می‌شود. همانطور که از نامش پیداست در این نوع اردر، پوزیشن خرید یا فروشی که توسط معامله‌گر ایجاد می‌شود، بلافاصله با قیمت فعلی بازار و به‌صورت لحظه‌ای اجرا می‌گردد. بسته به کارگزاری انتخابی، اردر ثبت شده به‌طور خودکار بهترین قیمت موجود در بازار را برای اجرای سفارش پیدا می‌کند.
اردر بازار به خصوص برای معامله‌گرانی که می‌خواهند با قیمت موجود در بازار معامله کنند، بسیار مفید است. البته آن‌ها باید به نوسانات بازار فارکس توجه داشته باشند؛ زیرا این نوسانات ممکن است باعث تغییرات سریع در قیمت‌ها شود، به همین دلیل گاها اردر بازار با قیمتی کم‌تری از آنچه معامله‌گر انتظار داشته، اجرا می‌شود.

اردر در بازار

  • استاپ لیمیت یا اردر محدودیت ورود یا Stop Limit Order

نوعی اردر در فارکس وجود دارد که برخی از کارگزاران آن را ارائه نمی‌دهند. این اردر با هر قیمتی بالاتر از قیمت اردر توقف خرید یا کمتر از قیمت اردر توقف فروش، تکمیل می‌شود. در صورتی که این نوع اردر را انتخاب کنید، باید دو قیمت مختلف را وارد نمایید.
فرض کنید قصد خرید EURUSD را با قیمت ۱.۱۵۵۰ دارید؛ اما در حال حاضر قیمت ۱.۱۵ است. اگر اردر توقف خرید خود را در قیمت ۱.۱۵۵۰ قرار دهید و بخواهید تنها در بازه‌ای بین ۱.۱۵۵۰ و ۱.۱۵۶۰ خرید کنید، باید اردر توقف خرید را در ۱.۱۵۵۰ و اردر محدودیت (Limit) خود را در ۱.۱۵۶۰ وارد کنید. در این صورت، زمانی که قیمت به ۱.۱۵۵۰ برسد، شما قیمتی که از قبل تعیین کرده‌اید را می‌پردازید و از پرداخت قیمت ۱.۱۶ جلوگیری خواهید کرد.
برای اردر محدودیت فروش نیز، ابتدا قیمت اردر توقف فروش را تنظیم و سپس یک اردر محدودیت زیر آن تعیین می‌کنید؛ برای مثال اردر توقف فروش در قیمت ۱.۲۵۶۸ و اردر محدودیت در قیمت ۱.۲۵۶۰. به این معناست که شما تنها در این محدوده ۸ پیپ فروش خواهید داشت و فروش شما زیر قیمت ۱.۲۵۶۰ نخواهد بود.

مقاله پیشنهادی:  بروکر اپو فایننس (ثبت نام+ احراز هویت در اپوفایننس)

  • دستور حد سود یا تیک پرافیت یا Take Profit Order

سفارش حد سود یا تیک پرافیت یکی از انواع سفارشات در بازار فارکس است که در آن قیمت هدف از پیش تعیین می‌شود. این نوع سفارش به معامله‌گر اجازه می‌دهد نقطه‌ای را برای بسته شدن خودکار معامله تعیین کند که در آن معامله به سود رسیده باشد؛ به عبارت دیگر، زمانی که قیمت دارایی به سطح تعیین‌شده برای سود برسد، سفارش به‌طور خودکار اجرا می‌شود.
معامله‌گران با استفاده از این نوع اردر در فارکس می‌توانند ریسک خود را مدیریت کرده و از سود حاصل در برابر تغییرات نامطلوب بازار یا نوسانات احتمالی قیمت محافظت کنند. این کار به آن‌ها کمک می‌کند تا کنترل بیشتری بر استراتژی معاملاتی خود داشته باشند.

  • دستور استاپ لاس یا توقف ضرر یا Stop Loss Order

استاپ لاس یا همان دستور توقف ضرر، سفارشی است که به منظور محدود کردن ضرر در یک پوزیشن به کار می‌رود. این دستور به معامله‌گر اجازه می‌دهد قیمتی را مشخص کند که اگر پوزیشن به آن قیمت رسید، معامله به‌طور خودکار بسته شود. در واقع اگر ضرر به سطحی برسد که معامله‌گر در استاپ لاس خود مشخص کرده، معامله به‌صورت اتوماتیک متوقف می‌شود.

مقاله پیشنهادی:  فرزاد وجیهی تریدر ایرانی (آشنایی با سوابق و مسیر تریدری)

  • دستور تریلینگ استاپ یا حد ضرر متغیر یا Trailing Stop

تریلینگ استاپ یا حد ضرر متحرک، مشابه استاپ لاس کلاسیک بوده و یک سفارش است که دنبال بستن معامله در صورت تغییر جهت بازار می‌گردد. این ابزار برای مدیریت ریسک بسیار ضروری است. تریلینگ استاپ که گاهی به آن «حد ضرر شناور یا متحرک» هم گفته می‌شود، به معامله‌گر این امکان را می‌دهد که در صورت حرکت بازار به نفع خودش فکر کند و حد ضرر را به تدریج به قیمت‌های بالاتر انتقال دهد. این اقدام باعث می‌شود تا سود بیشتری حاصل شده و از ضررهای احتمالی در برابر برگشت بازار جلوگیری شود.

آموزش نحوه تشخیص اردر بلاک‌ها

اردر گذاری در فارکس در هر تایم‌فریمی قابل‌شناسایی هستند. در تحلیل تکنیکال، انتخاب تایم‌فریم مناسب به سبک معاملاتی شما وابسته است. اگر قصد انجام معاملات کوتاه مدت یا روزانه دارید، تایم‌فریم‌های کوچک‌تر مانند 5 یا 15 دقیقه‌ای گزینه‌های مناسبی هستند. در مقابل، برای معاملات بلند مدت، تایم‌فریم‌های بزرگ‌تر نظیر 4 ساعته (H4) یا روزانه (D1) توصیه می‌شود.

نحوه تشخیص اردرها در فارکس
اساساً انتخاب تایم‌فریم مناسب، شناسایی روند بازار اهمیت بالایی دارد و این بخش حیاتی‌ترین مرحله در فرایند معامله‌گری شماست. در این مرحله باید مناطقی را که قیمت در آن‌ها واکنش‌های خاصی از خود نشان داده مشخص کنید. این واکنش‌ها می‌توانند شامل موارد زیر شوند:

  1. واکنش‌های برگشتی شدید
  2. تثبیت‌های طولانی مدت
  3. شکست‌های قدرتمند

برای علامت‌گذاری نواحی اردر بلاک (Order Block)، کافی است بیشترین و کمترین قیمت آخرین کندلی که برخلاف حرکت شارپ قیمت بسته شده را مشخص کنید. این نواحی معمولاً مناطقی هستند که معامله‌گران بزرگ و سازمانی ممکن است سفارش‌های کلانی را در آن‌ها ثبت کرده باشند.
یکی از روش‌های جایگزین برای پیدا کردن این نواحی «استفاده از اندیکاتورها» است. برای این کار، وارد پلتفرم “TradingView” شوید و در قسمت اندیکاتورها، عبارت “Order Block Finder” را جستجو کنید. اندیکاتورهای متنوعی در دسترس هستند که می‌توانید از آن‌ها بهره بگیرید. با کلیک روی گزینه مورد نظرتان، اندیکاتور به چارت شما اضافه می‌شود. این ابزارها می‌توانند در تایم‌فریم‌های مختلف اردر بلاک‌ها را شناسایی کرده و به شما در ترسیم نواحی کلیدی کمک کنند.

مقاله پیشنهادی:  ساعت فارکس (ساعت باز شدن بازار فارکس به وقت ایران)

نحوه استفاده از اردر بلاک‌ها

راهنمای گام‌به‌گام انواع دستورات بازار فارکس به شرح زیر است:

نحوه استفاده از اردر بلاک‌ها

  • تعیین روند بازار

اولین و اساسی‌ترین مرحله برای معامله‌گری «شناسایی روند و ساختار بازار» است. ابتدا بررسی کنید که بازار در چه شرایطی قرار دارد:

  1. صعودی
  2. نزولی
  3. خنثی

برای موفقیت، لازم است تنها در جهت روند معامله کنید؛ به‌عنوان‌مثال اگر بازار در یک روند صعودی قرار دارد، فقط از اردر بلاک‌هایی استفاده کنید که نقش حمایتی دارند.

  • شناسایی اردر بلاک‌ها

در این مرحله باید اردر بلاک‌ها را شناسایی کنید. بر اساس نکاتی که پیش‌تر گفته شد، نواحی کلیدی و مهم را روی نمودار مشخص کنید؛ برای مثال در روند نزولی، تنها باید اردر بلاک‌های مقاومتی را پیدا کنید.

  • ورود به معامله

دو روش اصلی برای ورود به معامله وجود دارد:

  1. روش اول: منتظر بمانید تا قیمت به ناحیهٔ مشخص‌شده برخورد کند و سپس با مشاهده کندل‌های بازگشتی مانند چکش (Hammer) یا پین‌بار (Pin Bar) وارد معامله شوید.
  2. روش دوم (تهاجمی): با استفاده از پندینگ اردر، معامله را باز کنید. این روش به شما اجازه می‌دهد در قیمت بهتری وارد شوید و احتمال از دست دادن فرصت را کاهش دهید. این روش ریسک بیشتری نیز دارد.
  • تعیین حد سود و حد ضرر

برای مدیریت ریسک، حد ضرر (Stop Loss) را کمی بالاتر یا پایین‌تر از اردر بلاک قرار دهید تا نوسانات غیرمنتظره قیمت منجر به زیان زیاد نشود. برای تعیین حد سود (Take Profit) هم از سطوح حمایت و مقاومت استفاده کنید یا با توجه به نسبت ریسک به ریوارد سیستم معاملاتی خود، هدف قیمتی را تعیین کنید.

  • مدیریت ریسک

همیشه این احتمال وجود دارد که اردر بلاک‌ها عملکرد پیش‌بینی‌شده را نداشته باشند. برای کنترل ریسک چند را پیش رویتان است:

  1. با در نظر گرفتن مدیریت ریسک، از سوددهی بلند مدتتان مطمئن شوید.
  2. حجم معاملاتتان را مدیریت کنید.
  3. در هر معامله بیش از ۲٪ از کل سرمایه خود را به خطر نیندازید.

مقاله پیشنهادی:  آموزش کندل شناسی حرفه ای (دانلود رایگان ویدئوهای کندل شناسی پیشرفته)

سخن پایانی

برای موفقیت در بازار پر نوسان فارکس، آشنایی با انواع سفارشات و مهارت در انتخاب بهترین روش‌های معاملاتی امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر است. تسلط بر این موارد به شما کمک می‌کند تا اردرهای مناسب در فارکس را به درستی ثبت کرده و به نتایج مطلوب دست یابید.
معامله‌گران تازه‌کار می‌توانند با درک عوامل اقتصادی جهانی و تأثیر آن‌ها بر تغییرات قیمتی در بازار فارکس، تصمیم‌گیری‌های هوشمندانه‌تری داشته باشند. انتخاب مناسب‌ترین اردر گذاری در فارکس، با در نظر گرفتن استراتژی معاملاتی می‌تواند زیان‌ها را کاهش داده و سودآوری را افزایش دهد.

سوالات متداول

  • انواع اردر در فارکس چیست؟

در بازار فارکس دو نوع اصلی اردر وجود دارد که شامل اردرهای بازار و اردرهای معلق می‌شود. سایر انواع اردرها به نوعی زیرمجموعه این دو دسته هستند.

  • اردر معلق چه کاربردی دارد؟

معامله‌گرانی که دنبال دقیق‌ترین نقاط ورود به بازار هستند، معمولاً از اردرهای معلق استفاده می‌کنند تا در زمان مناسب، معاملات خود را انجام دهند.

  • معامله‌گران روزانه معمولاً از چه سفارشاتی استفاده می‌کنند؟

سفارشات لیمیت از جمله سفارشات محبوب برای معامله‌گران روزانه به شمار می‌رود.

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا