اصطلاحات فارکس (جدول طلایی اصطلاحات بازار فارکس!)2024

اصطلاحات فارکس

یادگیری تجارت در پلتفرم‌های معاملاتی MT4، MT5 یا سایر پلتفرم‌ها دشوار است و هنگامی که با اصطلاحات ارز خارجی ترکیب می‌شود که ناآشنا و مبهم هستند، تبدیل به مانع بزرگی بر سر راه یک معامله‌گر می‌شوند. در واقع فارکس آنقدر مملو از اصطلاحات، عبارات، کلمات اختصاری و اصطلاحات غیرمعمول است که اغلب معاملات را کمی دلهره‌آور و معامله‌گران را کمی سردرگم می‌کند. بنابراین قبل از اینکه وارد معاملات فارکس شوید باید با اساسی‌ترین اصطلاحات فارکس آشنا شوید تا تصمیمات معاملاتی آگاهانه‌ای بگیرید. چارت ایران در این مقاله، لیستی کامل از کلمات و اصطلاحات مختلف را برای شما آماده کرده است.

بررسی و تحلیل رایج‌ترین اصطلاحات بازار فارکس

به نقل از وب‌سایت “plus500.com” هنگام یادگیری یک زبان جدید، باید با حروف الفبا شروع کنید. در مورد فارکس هم همین اتفاق می‌افتد. معامله‌گران باید اصطلاحات مختلف مورد استفاده در فارکس را بدانند تا تجربه معاملاتی مؤثرتری داشته باشند.
بدون شک برای اینکه استراتژی‌های خود را آزمایش کنید و یک برنامه معاملاتی بسازید باید بدانید که بعضی چیزها چگونه کار می‌کنند؛ پس دانستن برخی اصطلاحات منجر به شناخت عوامل مؤثر بر استراتژی شما می‌شود.

مقاله پیشنهادی:  آموزش کندل شناسی حرفه ای (دانلود رایگان ویدئوهای کندل شناسی پیشرفته)

 

  • اصلاحات پایه‌ای فارکس

در اینجا لیستی از اصطلاحات پایه‌ای که در صنعت معاملات فارکس به کار می‌روند آورده شده است

  • Pip (پیپ): پیپ، کوچک‌ترین واحد تغییر قیمت در یک جفت ارز است. پیپ‌ها برای اندازه‌گیری حرکت قیمت در یک جفت ارز استفاده می‌شوند و مقدار آن‌ها می‌تواند به زمان معامله و حجم معامله وابسته باشد.

پیپ در فارکس

  • Bid (قیمت خرید): قیمتی که در آن کارگزار آماده است تا جفت ارز را خریداری کند. ارزش جفت ارز زیربنایی بر قیمت خرید تأثیر می‌گذارد.
  • Ask (قیمت فروش): قیمتی که در آن کارگزار آماده است تا جفت ارز را بفروشد. این قیمت نیز بر اساس ارزش جفت ارز زیربنایی تعیین می‌شود.
  • Spread (اختلاف قیمت خرید و فروش): تفاوت بین قیمت خرید و فروش (Bid/Ask) که به معامله‌گران در پلتفرم معاملاتی ارائه می‌شود. اگر ارائه‌دهنده CFD اسپرد کم‌تری نسبت به رقبا ارائه دهد، معامله‌گران می‌توانند از اختلاف قیمت کم‌تری بین خرید و فروش جفت ارز بهره‌مند شوند. اسپرد می‌تواند برای اندازه‌گیری نقدینگی بازار استفاده شود.

مقاله پیشنهادی:  ساعت فارکس (ساعت باز شدن بازار فارکس به وقت ایران)

  • Base (ارز پایه): اولین ارز در یک جفت ارز که به‌عنوان صورت (عدد بالایی) نیز شناخته می‌شود؛ به‌عنوان‌مثال در جفت ارز USD/CAD، دلار آمریکا (USD) ارز پایه است.
  • Quote (ارز مظنه): دومین ارز در یک جفت ارز که به‌عنوان مخرج (عدد پایینی) نیز شناخته می‌شود. بنابراین در جفت ارز USD/CAD، دلار کانادا (CAD) به‌عنوان ارز مظنه شناخته می‌شود.
  • Leverage (اهرم): روشی برای دسترسی به مقادیر بزرگ‌تر ارز بدون نیاز به پرداخت کل ارزش معامله در ابتدا. اهرم به شما اجازه می‌دهد با سرمایه کم‌تر، مقادیر بزرگ‌تری را معامله کنید؛ به‌عنوان‌مثال یک اهرم 1:50 به این معنی است که شما می‌توانید با یک مارجین اولیه 200 دلار، معامله‌ای به ارزش 10,000 دلار باز کنید. استفاده از اهرم می‌تواند به‌طور چشمگیری سود شما را افزایش دهد؛ اما می‌تواند ضررهای شما را نیز بیشت کند.
  • اصطلاحات مربوط به معاملات بازار

بازار مالی یک حوزه چندوجهی است که پر از اصطلاحات بی‌پایان است و معامله‌گران باید برای انجام بهترین معاملات ممکن با آن‌ها آشنا شوند؛ به همین دلیل برای کمک به درک بهتر مفاهیم و اصطلاحات فنی، خلاصه‌ای از اصطلاحات بازار فارکس که باید در نظر گرفته شود را برایتان آوردیم:

  • Bear Market (بازار خرسی): بازاری که در حال کاهش است، جایی که معامله‌گران انتظار دارند قیمت‌ها کاهش یابد.

بازار خرسی در فارکس

  • Bull Market (بازار گاوی): بازاری که در حال افزایش است، جایی که معامله‌گران مشتاق به افزایش فعالیت معاملاتی طولانی مدت خود هستند.
  • Broker (کارگزار): کارگزار، واسطه‌ای برای معامله‌گران و مؤسسات مالی برای انجام معاملات است.

مقاله پیشنهادی:  سایت کسب درامد رایگان: 11 سایت کسب درآمد روزانه ایرانی!

  • Federal Reserve (فدرال رزرو): بانک مرکزی رسمی برای تنظیم فعالیت‌های اقتصادی در ایالات متحده آمریکا است و اغلب به اختصار “Fed” نامیده می‌شود. فدرال رزرو با تأثیرگذاری بر نرخ‌های بهره تلاش می‌کند تورم را کنترل کند. وقتی تورم بیش از حد بالا است، فدرال رزرو معمولاً نرخ‌های بهره را افزایش می‌دهد تا اقتصاد را کند کرده و تورم را کاهش دهد.
  • GDP (تولید ناخالص داخلی): منظور مجموع کل فعالیت‌های اقتصادی یک کشور که نشان‌دهنده سلامت کلی اقتصاد آن کشور است، می‌باشد.
  • Inflation (تورم): نرخ افزایش قیمت کالاها و خدمات در اقتصاد یک کشور را تورم می‌گویند. نرخ‌های تورم می‌توانند بر جفت ارزهای فارکس و سایر دارایی‌های معامله شده تأثیر بگذارند و ارزش آن‌ها را کاهش یا افزایش دهند.

تاثیر تورم بر فارکس

  • Foreign Exchange Volatility (نوسان ارز خارجی): به نوسانات قیمت یک بازار اشاره دارد. هر چه حرکات قیمت بیشتر باشد، بازار نوسان‌پذیرتر در نظر گرفته می‌شود؛ به عبارت دیگر معیاری است از چگونگی تغییرات قیمت غیرمنتظره و شدید.
  • Interest Rates (نرخ‌های بهره): نرخ‌هایی هستند که برای قرض گرفتن پول از بانک یا ارائه‌دهنده اعتبار تعیین می‌شود. به‌طورکلی بانک‌های مرکزی سطح نرخ‌های بهره را کنترل می‌کنند؛ زیرا برای قدرت یا ضعف یک ارز حیاتی است. نرخ‌های بهره می‌توانند ارزش ارزها را تحت تأثیر قرار دهند؛ به‌عنوان‌مثال دلار آمریکا به دلیل افزایش نرخ‌های بهره و کاهش عرضه توسط فدرال رزرو تمایل به تقویت شدن دارد. بنابراین معامله‌گران فارکس باید بدانند وقتی که جفت ارز خاصی را معامله می‌کنند هر کشور چگونه نرخ‌های بهره خود را تعیین می‌کند؛ زیرا هر ارز، نرخ بهره متفاوتی دارد که توسط بانک‌های مرکزی مختلف تعیین می‌شوند. موارد زیر تعیین‌کننده نرخ‌های بهره برای ارزهای پر معامله هستند:

نرخ بهره در فارکس

مقاله پیشنهادی:  فرزاد وجیهی تریدر ایرانی (آشنایی با سوابق و مسیر تریدری)

  1. نرخ بهره دلار آمریکا توسط نرخ وجوه فدرال تعیین می‌شود.
  2. یورو توسط نرخ بین‌بانکی ارائه شده اروپا (EURIBOR) تعیین می‌شود.
  3. پوند انگلیس نرخ میانگین شبانه استرلینگ (SONIA) را دنبال می‌کند.
  4. فرانک سوئیس نرخ‌های مرجع سوئیس (SARON) را دنبال می‌کند.
  5. ین ژاپن نرخ بین‌بانکی توکیو (TIBOR) را دنبال می‌کند.
  • اصطلاحات رایج بازار فارکس مربوط به شاخص‌ها و گزارش‌ها

برای بهره‌برداری بیشتر از نوسانات بازار و پیش‌بینی حرکت‌های بعدی خود، مراجعه به شاخص‌های نموداری و گزارش‌های اقتصادی امری عاقلانه است. شاخص‌های نموداری و گزارش‌های اقتصادی می‌توانند بر دارایی‌های مختلف تأثیر بگذارند. در اینجا به برخی از شاخص‌های اصلی که باید با آن‌ها آشنا باشید اشاره می‌کنیم:

  • RSI (شاخص قدرت نسبی): RSI یک شاخص فنی است که نشان می‌دهد آیا یک دارایی بیش‌خرید یا بیش‌فروش شده است. این شاخص در بازه‌ای از 1 تا 100 قرار دارد و قدرت یا ضعف یک دارایی را در گذشته و حال نشان می‌دهد.

شاخص قدرت نسبی در فارکس

  • CCI (شاخص کانال کالا): معیاری تغییرات آماری از یک میانگین مشخص یعنی از -100 تا +100 است. CCI برای ردیابی شرایط و روندهای شدید بازار استفاده می‌شود.
  • MACD (همگرایی/واگرایی میانگین متحرک): یک شاخص معاملاتی فنی است که میانگین‌های متحرک را شناسایی می‌کند و به شناسایی روندهای جدید بالا/پایین در بازار کمک می‌کند. MACD برای اعلام روندهای بازار که ممکن است بیش‌خرید یا بیش‌فروش باشند استفاده می‌شود.
  • Correlation (همبستگی): منظور رابطه متقابل بین دو دارایی است و نشان می‌دهد که چقدر شبیه یا متفاوت از یکدیگر هستند. همبستگی‌ها بین +1 و -1 قرار دارند.

مقاله پیشنهادی:  بروکر اپو فایننس (ثبت نام+ احراز هویت در اپوفایننس)

  • CPI (شاخص قیمت مصرف‌کننده): یک اندازه‌گیری معمولی تورم که به ردیابی قیمت کالاها و خدمات کمک می‌کند؛ همچنین می‌تواند برای ردیابی تغییرات پولی، تورم و دستمزدها استفاده شود و معمولاً به‌صورت ماهانه اندازه‌گیری می‌شود.

تاثیر شاخص قیمت مصرف‌کننده در فارکس

  • PMI (شاخص مدیران خرید): شاخصی از قدرت نسبی صنعت تولید و خدمات است. PMI برای تقسیم شرایط بازار به دسته‌های افزایش، کاهش یا ثابت استفاده می‌شود؛ بنابراین نوسانات حال و آینده را بازتاب می‌کند.
  • QE (تسهیل مقداری): فرایند تزریق پول به بازار برای کمک به اقتصاد گسترده‌تر جهت جلوگیری از رکود است. بانک‌های مرکزی مانند فدرال رزرو از QE استفاده می‌کنند تا نرخ‌های بهره را کاهش داده و به مشتریان دسترسی آسان‌تری بدهند.
  • اصلاحات تخصصی مرتبط با بازار فارکس

علاوه بر اصطلاحات فارکس که قبلاً بحث شد، لیست زیر شامل اصطلاحات اصلی است که ممکن است در پلتفرم‌های معاملاتی با آن‌ها مواجه شوید. آشنایی با این اصطلاحات می‌تواند در معاملات شما مفید باشد به‌ویژه اگر قصد دارید استراتژی معاملاتی خود را بسازید.

  • Stop Loss Order (دستور توقف زیان): یک دستور بازار است برای بستن موقعیت زیان ‌ده در زمانی که به یک سطح مشخص رسیده است.
  • Close at Profit Order (دستور بستن در سود): یک دستور بازار که برای بستن موقعیت سودآور، وقتی به یک سطح مشخص رسیده استفاده می‌شود.

مقاله پیشنهادی:  بروکر آمارکتس: ثبت نام در آمارکتس+ ورود به AMarkets ❤️

  • Fundamental Analysis (تحلیل بنیادی): منظور تکیه بر داده‌های اقتصادی و سیاسی گسترده‌تر برای پیش‌بینی حرکت جفت ارزها است. معامله‌گرانی که از این نوع تحلیل استفاده می‌کنند، معمولاً اثرات تغییرات اقتصادی بزرگ‌تر بر ارزش جفت ارزها را می‌سنجند.
  • Technical Analysis (تحلیل تکنیکال): منظور تکیه بر الگوهای نموداری (از عملکرد گذشته) برای پیش‌بینی حرکت بعدی جفت ارزها است.

تحلیل تکنیکال در فارکس

  • Major Pairs (جفت ارزهای اصلی): شاره به لیستی از پر معامله‌ترین جفت ارزهای جهان دارد. این جفت ارزها سهم بزرگی از بازار ارز را تشکیل می‌دهند و همه آن‌ها با دلار آمریکا قیمت‌گذاری و معامله می‌شوند، مانند EUR/USD، GBP/USD، USD/CHF و USD/JPY.
  • Minor Pairs (جفت ارزهای فرعی): جفت ارزهایی که نه به اندازه جفت ارزهای اصلی معامله می‌شوند و نه به اندازه آن‌ها نقدشوندگی دارند. گاهی به آن‌ها «اکزوتیک‌ها» نیز گفته می‌شود مانند AUD/JPY.
  • Cross Currency Pairs (جفت ارزهای متقاطع): جفت ارزهایی که دلار آمریکا در آن‌ها دخیل نیست. جفت‌های متقاطع محبوب شامل یورو به پوند (EUR/GBP)، یورو به فرانک سوئیس (EUR/CHF) و دلار استرالیا به ین ژاپن (AUD/JPY) هستند.

مقاله پیشنهادی:  بروکر ارانته [آموزش ثبت نام و کار با بروکر ارانته Errante]

جدول طلایی “اصطلاحات فارکس”

برای تسلط بیشتر روی معروف‌ترین اصطلاحات بازار فارکس می‌توانید از جدول زیر کمک بگیرید:

اصطلاحات توضیحات
استراتژی مکانیکی

Mechanical Trading System

استراتژی‌هایی که نقاط ورود و خروج را بر اساس الگوریتم‌های مشخصی منطبق بر اندیکاتورها تعیین می‌کنند.
لبه معاملاتی

Trading Edge

شرایطی که احتمال موفقیت معامله بیشتر از شکست است.
بریک ایون

Break Even

سربه‌سر شدن هزینه و درآمد، سود و زیان صفر، انتقال استاپ به نقطه ورود
معامله‌گر بلندمدتی

Long-term

استفاده از نمودارهای هفتگی برای تحلیل بازار و نمودارهای روزانه برای ورود به معامله که چندین هفته یا ماه زمان می‌برد.
معامله‌گر کوتاه‌مدتی

Short-term

استفاده از تایم فریم‌های ساعتی که این معاملات چند ساعت یا یک هفته زمان می‌برند.
اسکالپر

Scalper

معامله‌گران بسیار کوتاه مدت، استفاده از تایم فریم‌های یک تا پنج دقیقه، معاملات روزانه، حد ضرر و سودهای کوچک
ریسک فیری

Risk Free

همان مفهوم Break Even
کمیسیون

Commission

کارمزد کارگزار برای انجام معامله به نیابت از مشتری
درادان

Draw Down

کاهش موجودی حساب در نتیجه معاملات ناموفق
فیل آور کیل

Fill or Kill

دستور خرید یا فروش که باید فوراً اجرا شود یا لغو گردد.
بازار رنج

Flat/Range/Sideways

نوسانات بازار بدون جهت خاص و فراز و فرود واضح
فورکست

Forecast

پیش‌بینی بازار و شاخص‌های اقتصادی
اسپایک

Spike

پرش‌های شدید و ناگهانی قیمت
هج

Hedging

موقعیت‌های معاملاتی در بازار آتی یا اختیاری برای کاهش ریسک تغییرات قیمت
لات

Lot

واحد معاملات در بازار ارز، معادل ۱۰۰ هزار واحد
دستور

Order

دستور مشتری برای خرید یا فروش
سکوی معاملات

Platform

مکان مجازی در اینترنت برای اطلاعات و امکانات لازم برای خرید و فروش
موقعیت

Position

مجموع معاملات باز
جلسه

Session

مدت زمان کار بازار از باز شدن تا تعطیلی
قیمت ستل

Settlement Price

آخرین قیمت معامله شده در روز گذشته
اسپرد

Spread

تفاوت بین نرخ خرید و فروش یک ارز
سوئینگ تریدر

Swing Trader

معامله‌گران با معاملات باز از یک روز تا چند روز
دنبال کردن حد ضرر

Trailing Stop

ابزار تکنیکال برای ادامه روند سوددهی، تنظیم سطح حد ضرر بر اساس تغییرات بازار
دستور شرطی

Pending Order

دستوراتی برای باز کردن معاملات شرطی
بای استاپ

Buy Stop

معامله‌گر آغاز روند صعودی را بالاتر از قیمت فعلی بازار می‌بیند.
بای لیمیت

Buy Limit

معامله‌گر آغاز روند صعودی را پایین‌تر از قیمت فعلی بازار می‌بیند.
سل استاپ

Sell Stop

معامله‌گر آغاز روند نزولی را پایین‌تر از قیمت فعلی بازار می‌بیند.
سل لیمیت

Sell Limit

معامله‌گر آغاز روند نزولی را بالاتر از قیمت فعلی بازار می‌بیند.
وین ریت

Winrate

میزان موفقیت در معاملات
همپوشانی

Overlap

هم‌پوشانی یا روی هم افتادگی
اصلاحی

Correction

حرکت قیمت در جهت خلاف روند فعلی
ایمپالس

Impulse

موج‌های قوی نزولی یا صعودی
پیپ

Pip

واحد اندازه‌گیری حرکات قیمت در بازار ارز
پیپت

Pipet

کوچک‌ترین واحد نوسانات قیمت در بازار ارز
معامله باز

Open Position

معامله‌ای که هنوز بسته نشده است.
آفست

Offset

بستن و تسویه کردن معامله باز
لوریج

Leverage

اهرم برای معامله‌گران برای معامله بیش از سرمایه اولیه
بالانس

Balance

مقدار پول در حساب بدون معاملات باز
اکوئیتی

Equity

خالص دارایی پس از افزودن یا کسر سود و زیان معاملات باز
مارجین

Margin

وجه‌الضمان برای معامله جدید
فیری مارجین

Free Margin

وجه آزاد حساب برای معامله
مارجین لول

Margin Level

نسبت خالص دارایی به مارجین به درصد
کال مارجین

Margin Call

اخطار بروکر برای شارژ حساب
سطح استاپ اوت

Stop Out Level

سطح بحرانی که در آن معاملات بسته می‌شود.
استاپ لول

Stop Level

فاصله لازم بین قیمت مد نظر و قیمت جاری برای تعیین حد ضرر و سود
کانترکت سایز

Contract Size

اندازه حجم قرارداد معامله در یک لات استاندارد
ریکوت

Requote

قیمت‌گذاری مجدد
اسلیپیج

Slippage

اختلاف بین قیمت سفارش و قیمت اجرا شده
بک تست

Back Test

تست استراتژی در گذشته چارت
لیکوئیدیتی

Liquidity

نقدشوندگی و شناوری بازار
والاتیلیتی

Volatility

میزان نوسان جفت ارز در بازه زمانی خاص
کورلیشن

Correlation

میزان همگام و هم حرکت بودن دو یا چند کلاً و ارز

مقاله پیشنهادی:  لایت فارکس ورود💰بروکر لایت فایننس برای ایرانیان(Liteforex)❤️

 

کلام آخر

در این مقاله درباره اصطلاحات بازار فارکس با هم صحبت کردیم. این‌ها فقط برخی از اصطلاحات پایه‌ای هستند که قبل از معامله جفت ارزهای فارکس باید بدانید. اصطلاحات بیشتری وجود دارد و برخی از آن‌ها برای شما مهم‌تر از سایر اصطلاحات است؛ گر چه این موضوع به نوع ارزهایی که می‌خواهید معامله کنید و نوع معاملاتی که انجام می‌دهید بستگی دارد.

منابع:

https://www.ironfx.com/fa/key-terms-for-forex-glossary-from-f-j/

https://www.plus500.com/en-de/trading/forex/popular-forex-terms-you-should-know~2

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا