تایم فریم در فارکس چیست؟ انواع تایم فریم برای معامله در فارکس 2024

تایم فریم در فارکس

“تایم فریم” یکی از اصطلاحاتی است که در بازارهای مالی به‌ویژه بازار فارکس، به‌طور گسترده استفاده می‌شود. برای هر معامله‌گر مهم است تایم فریمی را انتخاب کند که با استراتژی معاملاتی او به خوبی همخوانی داشته باشد. در حقیقت، انتخاب تایم فریم مناسب برای انجام معاملات، یکی از مهارت‌های اساسی در معامله‌گری محسوب می‌شود. در این مقاله از سری مقالات چارت ایران قرار است به‌طور مفصل درباره «تایم فریم در فارکس و جزئیات مربوط به آن» با هم صحبت کنیم پس این لحظه را از دست ندهید.

تایم فریم (time frame) چیست؟

استفاده از تایم فریم‌های گوناگون در بازار فارکس می‌تواند به معامله‌گران کمک کند تا دیدگاهی جامع‌تر از روندهای بزرگ و حرکات دقیق‌تر قیمت‌ها به دست آورند. وقتی که معامله‌گران بین تایم فریم‌های مختلف برای یک جفت ارز، تغییری ایجاد می‌کنند ممکن است برداشت‌های متفاوتی داشته باشند که این می‌تواند تحلیل را تسهیل یا پیچیده کند. بنابراین درک کاملی از تایم فریم‌های معاملاتی فارکس از همان آغاز فعالیت بسیار حائز اهمیت است.

تایم فریم در فارکس چیست
تایم فریم به دوره‌ای در نمودار قیمت یک دارایی اشاره دارد که طی آن تغییرات قیمتی اتفاق می‌افتد. این دوره می‌تواند از چند ثانیه یا دقیقه تا چند هفته یا ماه متغیر باشد. انتخاب تایم فریم‌ها در معاملات به شما کمک می‌کند تا قدرت و جهت روندها را بهتر درک کنید.

مقاله پیشنهادی:  بروکر آمارکتس: ثبت نام در آمارکتس+ ورود به AMarkets ❤️

انواع تایم فریم در فارکس

در بازار فارکس «زمان‌بندی» یکی از عوامل کلیدی در معاملات است. با استفاده از دوره‌های زمانی مناسب می‌توان از نوسانات نرخ ارز بهره‌برداری کرد و در برخی موارد نیز بهتر است از ورود به بازار اجتناب کرد. معامله‌گران می‌توانند از ترکیب سه تایم فریم مختلف برای تحلیل تکنیکال استفاده کنند یا فقط یک تایم فریم بلند مدت و یک تایم فریم کوتاه مدت را به کار ببرند. تایم فریم‌های طولانی‌تر به شناسایی موقعیت‌های مناسب برای ورود به معامله کمک می‌کنند؛ در حالی که تایم فریم‌های کوتاه‌تر برای تعیین زمان دقیق ورود به معامله مفید هستند.

انواع تایم فریم

  • تایم فریم کوتاه مدت

برای معامله‌گرانی که در بازه‌های زمانی کوتاه فعالیت می‌کنند، استفاده از تایم فریم‌های کوتاه مدت در نمودارها رایج است. این تایم فریم‌ها شامل دوره‌های یک دقیقه، پنج دقیقه و پانزده دقیقه می‌شود، برای مثال معامله‌گرانی که به دنبال سود از نوسانات کوچک بازار هستند، از استراتژی‌های کوتاه مدت و تایم فریم‌های کوتاه بهره می‌برند.
مزایای تایم فریم کوتاه مدت:

  • کسب سریع‌تر درآمد
  • ریسک کوتاه مدت تر

معایب تایم فریم کوتاه مدت:

  • درگیری با نوسانات بازار
  • تحمل استرس
  • از دست دادن زمان
  • تایم فریم میان مدت

برای معاملاتی که در بازه‌های 30 دقیقه‌ای، یک ساعته، چهار ساعته و یک روزه انجام می‌شوند، استفاده از تایم فریم‌های میان مدت را توصیه می‌کنند. در این تایم فریم، هر کندل استیک اطلاعاتی راجع به وضعیت بازار در طول آن دوره زمانی ارائه می‌دهد.

مقاله پیشنهادی:  بروکر ارانته [آموزش ثبت نام و کار با بروکر ارانته Errante]

  • تایم فریم بلند مدت

تایم فریم‌های ماهانه و سالانه در دسته دوره‌های بلند مدت قرار می‌گیرند. معامله‌گرانی که به دنبال معاملات بلند مدت هستند، معمولاً از این تایم فریم‌ها استفاده می‌کنند. در این میان، تایم فریم ماهانه بیشتر از تایم فریم سالانه کاربرد دارد.
مزایای تایم فریم بلند مدت:

  • کاهش استرس
  • زمان بیشتر
  • کارمزد پایین‌تر

معایب تایم فریم بلند مدت:

  • نیاز به دانش و تجربه
  • اهمیت کنترل احساسات

تعریف مولتی تایم فریم در فارکس

 

برخی از معامله‌گران به رویکرد مولتی تایم فریم اعتقاد دارند. یعنی آن‌ها یک جفت ارز را در تایم فریم‌های متعددی تحلیل می‌کنند؛ به بیان ساده‌تر، این دسته از معامله‌گران ابتدا تحلیل خود را از تایم فریم‌های بالاتر آغاز می‌کنند و سپس نقاط ورود و خروج خود را در تایم فریم‌های پایین‌تر تعیین می‌کنند.

مولتی تایم فریم در فارکس

مقاله پیشنهادی:  بروکر اپو فایننس (ثبت نام+ احراز هویت در اپوفایننس)

بهترین تایم فریم برای معامله در فارکس

 

 

  • انتخاب تایم فریم مناسب بیشتر به استراتژی معاملاتی شما بستگی دارد. هیچ جواب قطعی‌ای وجود ندارد که نشان دهد کدام تایم فریم بهترین است. تایم فریم به‌شدت تحت تأثیر وضعیت احساسی شما قرار دارد.
  • اگر فردی صبور هستید و نمی‌خواهید تحت تأثیر احساسات سریع دیگر معامله‌گران قرار بگیرید، بهتر است از تایم فریم‌های کوتاه اجتناب کنید؛ چرا که نوسانات در این تایم فریم‌ها بسیار زیاد است و ممکن است شما را سردرگم کند.
  • کسانی که به معاملات سریع و کوتاه مدت علاقه‌مند هستند و می‌توانند در طول روز چندین معامله انجام دهند، معمولا تایم فریم‌های پایین‌تر را انتخاب می‌کنند.
  • در مجموع، بسیاری از معامله‌گران حرفه‌ای از ترکیب چند تایم فریم در فارکس بهره می‌برند و بر این باورند که تایم فریم‌های بالاتر تصویر واضح‌تری از روند بازار ارائه می‌دهند.

مقاله پیشنهادی:  بروکر ویندزور Windsor (ثبت نام در ویندزور دبلیو ام مارکتس Wm Markets)

  • معرفی تایم فریم‌های پر مخاطب

معامله‌گران فارکس اغلب از تایم فریم‌های مختلفی برای تحلیل بازار استفاده می‌کنند. از جمله پرکاربردترین این تایم فریم‌ها می‌توان به تایم فریم ۵ دقیقه‌ای، ۳۰ دقیقه‌ای، ۱ ساعته و ۴ ساعته اشاره کرد. هر چند انتخاب بهترین تایم فریم به عوامل مختلفی مانند سبک معامله، میزان زمانی که فرد می‌تواند به تحلیل بازار اختصاص دهد و اهداف شخصی بستگی دارد. تایم فریم‌های کوتاه مدت بیشتر برای معامله‌گران فعالی مناسب است که می‌توانند به‌طور مداوم بازار را زیر نظر داشته باشند، در حالی که تایم فریم‌های بلند مدت برای افرادی که وقت کم‌تری دارند مناسب‌تر است.

تایم فریم‌های پر مخاطب

عوامل مؤثر بر انتخاب تایم فریم در فارکس

انتخاب تایم فریم مناسب در فارکس به‌شدت به «سبک سرمایه‌گذاری معامله‌گر» وابسته است. یکی از عوامل اصلی که در این انتخاب نقش دارد «مدت زمانی است که سرمایه‌گذار قصد دارد در بازار بماند» برای مثال سرمایه‌گذاری با افق میان مدت، استراتژی متفاوتی نسبت به فردی با نگاه کوتاه مدت خواهد داشت. به همین دلیل نمودارهایی که این دو دسته استفاده می‌کنند، به احتمال زیاد یکسان نخواهد بود و به تبع آن، تایم فریمی که انتخاب می‌کنند نیز تفاوت خواهد داشت.

مقاله پیشنهادی:  فرزاد وجیهی تریدر ایرانی (آشنایی با سوابق و مسیر تریدری)

کلام آخر

در این مقاله به تحلیل مفهوم “تایم فریم در فارکس” پرداختیم. انتخاب تایم فریم مناسب برای معاملات در فارکس تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد از جمله سبک معاملاتی شما، میزان سرمایه‌ای که در اختیار دارید، زمانی که می‌توانید به معامله اختصاص دهید و همچنین روانشناسی و تجربه فردی شما.
نکته کلیدی این است که تایم فریمی که انتخاب می‌کنید باید با شخصیت و احساسات شما همخوانی داشته باشد. به عبارت دیگر باید در هنگام معامله در تایم فریم انتخابی خود احساس راحتی و آرامش کنید. به همین دلیل توصیه می‌شود که برای مدتی به انجام معاملات دمو در چندین تایم فریم مختلف بپردازید تا بتوانید تایم فریم مناسب خود را شناسایی کنید.

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا