رگوله در فارکس چیست؟ رگولاتوری بروکرها در فارکس؟! 2024

رگوله در فارکس

بازار فارکس برای هر کسی که توانایی‌های لازم برای تبدیل شدن به یک سرمایه‌گذار یا معامله‌گر را داشته باشد باز است و این کار می‌تواند در هر زمان و از هر مکانی انجام شود. منطقی است که بازار فارکس به دلیل قلمرو وسیعی که در دنیای مالی دارد، در معرض رفتارهای ناپسند و تقلبی قرار گیرد. بنابراین ضروری است که اقدامات احتیاطی لازم برای حفاظت از ارائه‌دهندگان خدمات یعنی بروکرهای فارکس و مشتریان آن‌ها در رابطه با خدمات ارائه شده از طریق رگوله‌های فارکس انجام شود.
مهم است که مطمئن شوید بروکری که انتخاب می‌کنید، رگوله شده و در نهاد نظارتی یک حوزه قضایی خاص ثبت شده است. مراکز مالی کلیدی مانند قبرس، انگلستان و استرالیا معمولاً سیاست‌های سختگیرانه‌تری در اجرای رگوله‌های خود دارند تا تمامیت صنعت مالی را حفظ کنند. در این مقاله از سری مقالات چارت ایران ما عمیق‌تر به موضوع رگوله در فارکس و نقش آن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

رگوله چیست؟

به نقل از “regulatedforexbrokers.com” رگوله در فارکس، ساختار یا سیستمی از قوانین مالی است که در آن بازار فارکس و شرکت‌کنندگان آن می‌توانند فعالیت کنند و کسب‌وکار انجام دهند. این رگولیشن‌ها و مقررات به منظور اطمینان از اینکه بروکرهای فارکس در واقع در محدوده پارامترهای قانونی با مشتریان خود تعامل دارند تنظیم شدند به طوری که معاملات، وجوه و همچنین تجربه کلی معامله‌گران در حد امکان ایمن باشد و مدیریت شود.
بازار فارکس بسیاربزرگ است و غیرمتمرکز بودن یک خصوصیات بارزش می‌باشد. در واقع، این یکی از ویژگی‌های برتری است که این بازار را از سایر بازارها متمایز می‌کند. این موضوع نشان می‌دهد که شبکه فارکس فاقد یک نهاد یکپارچه بین‌المللی برای نظارت بر همه جنبه‌های آن به تنهایی است. بنابراین برای جبران این خلأ بزرگ در سیستم، برخی کشورها نهادهای نظارتی خود را مانند CySEC در قبرس، ASIC در استرالیا و FCA در بریتانیا تأسیس کردند تا بازارهای مالی و شرکت‌کنندگان آن را رگوله کنند. این نهادهای نظارتی دولتی به‌صورت هم‌زمان و کنار هم کار می‌کنند تا یک سیستم رگولاتوری واحد در سطح بین‌المللی ایجاد کنند.

رگوله چیست

مقاله پیشنهادی:  کسب درآمد رایگان: 11 سایت کسب درآمد روزانه ایرانی!

رگوله در فارکس به معنای حفاظت از منافع مشتریان است؛ بنابراین اگر این بروکرهای رگوله ‌شده قوانین را نادیده بگیرند با مجازات‌ها، تحریم‌ها یا در موارد شدیدتر با لغو مجوزهای صادر شده توسط نهادهای نظارتی مسئول آن مناطق مواجه خواهند شد. برای درک بهتر و آشنایی بیشتر با رگوله‌ها به جدول زیر نگاه کنید:

رگولیشن سازمان نظارتی
رگولیشن CySEC (قبرس) کمیسیون بورس و اوراق بهادار قبرس (CySEC)
رگولیشن FCA (انگلیس) اداره راهبرد مالی (FCA)
رگولیشن ASIC (استرالیا) کمیسیون اوراق بهادار و سرمایه‌گذاری استرالیا (ASIC)
رگولیشن IFSC (بلیز) کمیسیون خدمات مالی بین‌المللی (IFSC)
رگولیشن CNMV (اسپانیا) کمیسیون ملی بازار اوراق بهادار (CNMV)
رگولیشن BaFin (آلمان) سازمان نظارت مالی فدرال (BaFin)
رگولیشن CONSOB (ایتالیا) کمیسیون ملی شرکت‌ها و بورس (CONSOB)
رگولیشن FSCA (آفریقای جنوبی) سازمان راهبردی بخش مالی (FSCA \ سابق FSB)
رگولیشن AFM (هلند) اداره بازارهای مالی (AFM)
رگولیشن MFSA (مالت) سازمان خدمات مالی مالت (MFSA)
رگولیشن FSC (موریس) کمیسیون خدمات مالی (FSC)
رگولیشن FSA (SVG) سازمان خدمات مالی (FSA)
رگولیشن FSA (سیشل) سازمان خدمات مالی (FSA)
رگولیشن DFSA (امارات، دبی) سازمان خدمات مالی دبی (DFSA)
رگولیشن کمیسیون مالی کمیسیون مالی
رگولیشن VFSC (وانواتو) کمیسیون خدمات مالی وانواتو (VFSC)
رگولیشن CIMA (کایمان) سازمان پولی جزایر کایمان (CIMA)
رگولیشن MAS (سنگاپور) اداره پولی سنگاپور (MAS)
رگولیشن NFA (ایالات متحده آمریکا) انجمن معاملات آتی ملی (NFA)
رگولیشن FINMA (سوئیس) سازمان نظارت بر بازار مالی سوئیس (FINMA)
رگولیشن FMA (نیوزیلند) اداره بازارهای مالی نیوزیلند (FMA)
رگولیشن FMA (اتریش) اداره بازار مالی اتریش (FMA)
رگولیشن IIROC (کانادا) سازمان نظارتی صنعت سرمایه‌گذاری کانادا (IIROC)
رگولیشن SCB (باهاما) کمیسیون اوراق بهادار باهاما (SCB)
رگولیشن SCA (امارات) سازمان اوراق بهادار و کالاها (SCA)
رگولیشن Mwali (MISA) (کومور) سازمان خدمات بین‌المللی موالی (MISA)

لیست بروکر رگوله شده

برخی از بروکرهایی که در شعبه اصلی خود دارای رگوله معتبر هستند به شرح زیر می‌باشند:

مقاله پیشنهادی:  فرزاد وجیهی تریدر ایرانی (آشنایی با سوابق و مسیر تریدری)

 

چرا رگوله در فارکس مهم است؟

 

به چند دلیل:

  • تضمین رفتار تجاری منصفانه و اخلاقی

با رشد تجارت سفته‌بازی در بازار خرده‌فروشی، این بازار بیشتر مورد توجه عموم مردمی قرار می‌گیرد که به دنبال موفقیت فوری در دنیای تجارت هستند. بروکرهای فارکس (سازندگان بازار) که نقدینگی را برای معامله‌گران خرده‌فروشی فراهم می‌کنند، در موقعیت‌های مخالف با مشتریان خود قرار می‌گیرند. رگوله در فارکس تضمین می‌کند که این بروکرها شرایط معاملاتی مشتریان خود را دستکاری نکنند یا بازار را عمدا به نفع خود تغییر ندهند. رگوله‌های فارکس تعیین می‌کنند که هر طرفی که در تجارت فارکس دخیل است باید تحت دستورالعمل‌ها و قوانین سخت‌گیرانه عمل کند تا رفتار تجاری منصفانه و اخلاقی حفظ شود.

اهمیت رگوله در فارکس

  • محافظت در برابر کلاهبرداری مالی

در بازاری که گردش روزانه آن میلیاردها دلار است، باید مراقب هر نوع کلاهبرداری و تقلب مالی باشید که ممکن است جذاب به نظر برسند و فقط هدفشان کشاندن شما به داخل و دزدیدن پول شما است. بروکرهای غیرمسئول که در بی‌نظمی‌ها، کلاهبرداری‌ها، هزینه‌های گزاف، هزینه‌های مخفی، قرار گرفتن در معرض ریسک بالا از طریق اهرم و … فعالیت می‌کنند باید به هر قیمتی اجتناب شوند. این‌ها بروکرهایی هستند که غیرمجاز، غیر رگوله و بدون مجوز مناسب هستند.
امروزه با پیشرفت فناوری، معامله‌گران می‌ توانند به‌صورت آنلاین و با استفاده از دستگاه‌های الکترونیکی معامله کنند و به بازار به روشی سریع‌تر و آسان‌تر دسترسی پیدا کنند. این امر می‌تواند مشکل‌ساز باشد؛ زیرا در وب جهانی هر کسی که امکان ایجاد یک وب‌سایت را داشته باشد، می‌تواند خود را به‌عنوان بروکر قانونی معرفی کند و اگر شما به اندازه کافی دقیق نباشید، آن‌ها پول شما را می‌گیرند و ناپدید می‌شوند.

مقاله پیشنهادی:  بروکر ویندزور Windsor (ثبت نام در ویندزور دبلیو ام مارکتس Wm Markets)

رگوله‌های فارکس از سرمایه‌گذاران در برابر کلاهبرداری‌های مالی این‌چنینی محافظت می‌کنند؛ با اطمینان از اینکه فقط طرف‌های واجد شرایط می‌توانند در بازار فارکس شرکت کنند. بروکرهای رگوله شده فارکس تحت بازرسی‌ها و حسابرسی‌های دوره‌ای قرار می‌گیرند تا از لحاظ سرمایه شرکت، سابقه آن‌ها و کیفیت کارکنانشان (از بالا تا پایین) بررسی شوند. به این ترتیب هیچ فعالیت غیرقانونی تحمل نمی‌شود و مشتریان می‌توانند مطمئن باشند که پولشان در امان است.

مزایای رگوله در فارکس

قبل از ورود به بازار فارکس، نیاز است که کارگزار خود را با دقت انتخاب کنید و از همه جهات بررسی کنید. نمی‌توان اهمیت معامله با کارگزاران رگوله شده فارکس را نادیده گرفت؛ زیرا این امر تضمین کننده ایمنی فعالیت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری‌های شماست. در بخش زیر برخی از مزایای معامله با کارگزاران رگوله شده فارکس را مرور می‌کنیم:

مزایای رگوله در فارکس

  • محافظت در برابر کلاهبرداری‌های مالی و تقلب‌ها

معامله با کارگزاران رگوله شده، احتمال از دست دادن پولتان را از بین می‌برد. کارگزاران رگوله شده نمی‌توانند خارج از چارچوب قوانین فارکس عمل کنند به دو دلیل اصلی:

  1. اول اینکه توسط رگولاتورها از طریق تحقیقات، حسابرسی‌ها و … به‌طور مداوم نظارت می‌شوند.
  2. دوم اینکه اگر به هر دلیلی قانون را نقض کنند یا نسبت به مشتریان خود نادرست عمل کنند، جریمه و پاسخگو خواهند شد.

مقاله پیشنهادی:  بروکر اپو فایننس (ثبت نام+ احراز هویت در اپوفایننس)

 

  • حفاظت از وجوه مشتریان

کارگزاران رگوله شده فارکس موظف هستند تا از وجوه مشتریان خود تا حد معینی که بسته به مقامات مربوطه متفاوت است محافظت کنند؛ به‌عنوان‌مثال کارگزاران فارکس ثبت شده در CySEC نیز عضو صندوق جبران خسارت سرمایه‌گذاران CySEC (IFC) هستند. این سازمان از اعضای خود یعنی اعضای IFC، می‌خواهد تا در صورت ورشکستگی شرکت و متضرر شدن مشتریان، تا سقف ۲۰۰۰۰ یورو به مشتریان خود بازپرداخت کنند. اگر شکایت مشتریان از شرکت مربوطه معتبر باشد، برای خسارتشان جبران خواهند شد.

  • حساب‌های مالی امن‌تر

کارگزاران رگوله شده فارکس باید دارایی‌های مالی خود را از دارایی‌های سرمایه‌گذاران خود جدا نگه دارند. با این حال این مورد برای کارگزاران فارکس بدون رگوله صدق نمی‌کند؛ زیرا آن‌ها موظف به حفاظت از وجوه شما نیستند و می‌توانند پول شما را بدون عواقب دستکاری کنند.

چگونه بروکرهای فارکس رگوله می‌شوند؟

بروکرهای رگوله شده فارکس، شرکت‌های حرفه‌ای هستند که توسط نهادهای نظارتی مالی مختلف مجوز دارند و مجاز به فعالیت به‌عنوان یک عضو ثبت شده در حوزه قضایی آن نهادها هستند. بروکرهای فارکس که تحت نظارت و رگوله شدید این نهادها قرار دارند باید از دستوراتشان پیروی کنند در غیر این صورت با جریمه‌ها یا تحریم‌ها مواجه خواهند شد. مثال‌هایی از قوانینی که بروکرهای رگوله شده فارکس باید رعایت کنند را در ادامه با هم بررسی می‌کنیم:

  • حساب‌های مالی جداگانه

بروکرهای رگوله شده باید سرمایه‌های سرمایه‌گذاران خود را در حساب‌های جداگانه نگه دارند و از دارایی‌های مالی خود جدا کنند. این سیاست به منظور اطمینان از اینکه تحت هیچ شرایطی نمی‌توانند از پول سرمایه‌گذاران سوءاستفاده کنند اعمال شده است. همچنین اگر شرکت بروکر ورشکسته شود، طلبکاران بروکر اجازه دسترسی به سرمایه‌های سرمایه‌گذاران برای تسویه بدهی‌های بروکر را ندارند.

مقاله پیشنهادی:  بروکر ارانته [آموزش ثبت نام و کار با بروکر ارانته Errante]

 

  • هشدار اولیه

مقررات و قوانین فارکس ایجاب می‌کند که بروکرهای ثبت شده باید به مشتریان بالقوه خود در مورد سطح بالای ریسک مرتبط با معاملات فارکس از پیش هشدار دهند. به این ترتیب، مشتریان هوشیار خواهند بود و به‌خوبی می‌دانند که همواره احتمال از دست دادن سرمایه خود با وارد شدن به فعالیت‌های معاملاتی در بازاری به این نوسان و خطر وجود دارد.

  • توانایی پرداخت و نیاز سرمایه

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌هایی که هر بروکر رگوله شده فارکس باید داشته باشد، توانایی حفظ حلالیت و داشتن سرمایه کافی برای تسویه بدهی‌های خود بدون دست زدن به سرمایه‌های مشتریان است.

  • حسابرسی‌ها و بازرسی‌های منظم

پس از رگوله شدن، بروکرهای فارکس باید گزارش‌های دوره‌ای از کل عملیات خود به نهادهای مربوطه ارائه دهند تا اثبات کنند که با مقررات فارکس سازگاری دارند. علاوه بر این باید به‌صورت منظم حسابرسی و بازرسی شوند تا نسبت کفایت سرمایه آن‌ها تأیید شود.

  • محدودیت‌های نسبت اهرم

معاملات فارکس به خاطر اهرم بالای آن در مقایسه با سایر بازارهای مالی شناخته شده است؛ با این حال یک محدودیت معینی وجود دارد که بروکرهای فارکس رگوله شده و ثبت شده می‌توانند به مشتریان خود اهرم ارائه دهند. میزان اهرم در معاملات فارکس انعطاف‌پذیرتر است و می‌تواند بین 50 تا 500 برابر ارائه شود و گاهی اوقات بسته به نهادهای رگولاتوری ممکن است حتی بیشتر باشد.

مقاله پیشنهادی:  بروکر آمارکتس: ثبت نام در آمارکتس+ ورود به AMarkets ❤️

قوانین رگوله در فارکس و در “ایران”

قوانین رگولاتوری در ایران به دلیل تحریم‌ها از پیچیدگی‌های زیادی برخوردارند. باید توجه داشت که ایران عضو سازمان نظارتی اقدام مالی (FATF) نیست. این وضعیت مشکلات زیادی برای تریدرها و سرمایه‌گذاران ایرانی ایجاد کرده است.

 

رگوله در ایران
برخی بروکرهایی که مجوزهای رگوله دارند، امکان ارائه خدمات به کاربران ایرانی را ندارند. این قوانین مالی پیچیده، پ با ایجاد تعادل در بازارهای مالی، پ به رشد آن‌ها کمک می‌کنند. گر چه قوانین جزئی ممکن است به اندازه کافی از سرمایه‌گذاران در برابر ضرر و زیان محافظت نکنند، ولی مجموعه‌ای از رگوله‌های متعدد می‌توانند خطرات ناشی از رقابت جهانی و ناپایداری فعالیت‌های اقتصادی بین‌المللی را کاهش دهند.
نهادهای نظارتی و رگولاتوری که عضو سازمان مبارزه با پولشویی (FATF) هستند، نمی‌توانند سرمایه‌گذاران و کارگزاری‌های ایرانی را بپذیرند؛ به همین دلیل برخی بروکرها و کارگزاری‌ها برای ارائه خدمات به مشتریان ایرانی مجبور به ایجاد یک سایت و دامنه جداگانه می‌شوند تا بدون مشکل بتوانند خدمات مالی خود را ارائه دهند. بنابراین انتخاب بروکر و فعالیت در بازارهای بین‌المللی برای سرمایه‌گذاران ایرانی دشوار است. تریدرهای ایرانی باید با دقت سوابق و اعتبار بروکرها را بررسی کنند تا بتوانند با اطمینان به معامله بپردازند.

مقاله پیشنهادی:  فیبوگروپ (بروکر فیبوگروپ ورود❤️، بروکر fibogroup فارسی!)

 

کلام آخر

در این مقاله فهمیدیم که رگوله چیست. رگولیشن یک چارچوب قانونی برای بازارهای مالی همچون فارکس است که به معاملات در بازارهای مالی بین‌المللی مشروعیت می‌بخشد. به دلیل غیرمتمرکز بودن و ماهیت جهانی بازار فارکس، این بازار نه تنها برای سرمایه‌گذاران، بلکه برای کلاهبرداران نیز جذابیت دارد.
نهادهایی به نام «رگولاتوری» مسئول تعیین و اجرای چارچوب‌های قانونی یا رگوله برای بازارهای فارکس و سایر بازارهای مالی بین‌المللی هستند. این قوانین که تحت عنوان رگولیشن بازار مالی شناخته می‌شوند، در هر کشور متفاوت است؛ به عبارت دیگر، رگولاتوری هر کشور قوانین مالی خاص آن کشور را در بازارهای مالی اعمال می‌کند. برای سرمایه‌گذاری در بازار فارکس یا هر بازار مالی بین‌المللی دیگر، باید به اعتبار و نهاد رگولاتوری بروکر توجه ویژه‌ای داشته باشید.

منبع:

https://www.regulatedforexbrokers.com/forex-regulation.html

مقالات مرتبط

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا