نوسان گیری در بورس چیست؟ فیلم+ PDF (آموزش نرم افزار نوسان گیری در بورس)

آموزش نوسان گیری در بورس + فیلم و PDF - بهترین اندیکاتور و سیستم معاملاتی نوسان گیری

شاید در روز های اخیر بیش از هر زمان دیگری از بورس، اوراق بهادار، سهام عدالت و مفاهیمی مانند نوسان گیری، تحلیل تکنیکال، کارگزاری، کد بورسی و… شنیده ایم. بورس اوراق بهادار (مکانی که سهام شرکت های معتبر و بزرگ در آن خرید و فروش می شود؛ سهام نیز به معنی بخش های یک شرکت است به عنوان مثال شما یک درصد از سهم های شرکت ایران خودرو را می خرید در نتیجه از این به بعد مالک یک درصد از شرکت ایران خودرو خواهید بود). برای دانلود آموزش پکیج کامل آموزش نرم افزار نوسان گیری از دکتر سید شهاب موسوی به انتهای همین صفحه مراجعه نمایید. 

ایران مدتی است که وضع خوبی دارد و حتی برخی از افراد که قبلا هیچ علاقه ای به سرمایه گذاری نداشتند اکنون وارد بورس شده اند و حتی برخی از این افراد به سودهای میلیونی رسیده اند (در سهام عدالت که دولت اخیرا آن را آزاد کرده است و خود شما نیز می توانید به مدیریت آن در بورس بپردازید؛ سهام کسانی که یک میلیونی بود از روز گذشته تا الان نزدیک به 3 میلیون سود کرده است!!) پس اگر می خواهید که از قافله عقب نمانید و شما هم به بورس وارد شوید باید به یادگیری و کسب تجربه بپردازید هدف این مقاله آشنایی شما با روشی در بورس است که به آن نوسان گیری گفته می شود و ابتدا توضیح داده می شود که نوسان گیری در بورس چیست؟

و بعد از به آموزش نوسان گیری بورس می پردازیم (در هر مبحثی از بورس شما به دانش و تجربه‌ی زیادی نیاز دارید و یک مقاله نه می تواند به شما تجربه دهد و نه می تواند به تمامی مباحث سر بکشد لذا در این مقاله سعی شده است که همه چیزی را که برای یک شروع فوق العاده در بورس و آموزش نوسان گیری بورس نیاز دارید را در خود داشته باشد).

آموزش نوسان گیری بورس؛ نوسان گیری در بورس چیست؟

در حالت کلی دو نوع متداول از درآمدزایی در بورس اوراق بهادار داریم نخست اینکه شما سهام یک شرکت را می خرید و به ازای سهامی که خریده اید سالانه سود نقدی از شرکت سرمایه پذیر دریافت می کنید و همچنین پول شما از تورم در امان بوده (این مورد در کشور ما بسیار حائز اهمیت است چرا که تورم عجیبی در کشور وجود دارد) و ماه به ماه یا سال به سال سهام شما باارزش تر نیز شده است که موجب سودآوری سالانه‌ی بیشتر برای شما می شود البته ممکن است که سهام شما کم ارزش تر نیز بشود بستگی به عملکرد شرکتی که در آن سرمایه گذاری کرده اید دارد!

 

نوع دوم از درآمد زایی در بورس خرید و فروش سهام در بورس است (که آموزش نوسان گیری بورس به همین قسمت ربط دارد) به عنوان مثال شما 20 میلیون سهام از شرکت سایپا می خرید و 3 ماه بعد به دلیل فروش بالای خودروهای سایپا و پیشرفت این شرکت سهامی که شما 20 میلیون خریدید به 30 میلیون تومان تبدیل می شود و شما سهام را آن موقع می فروشید پس نزدیک به 10 میلیون شما سود کردید!! البته این در صورتی است که سهام شرکت مناسبی را در یک زمان مناسب خریده باشید وگرنه نه تنها در بازار بورس درآمد زایی به این راحتی نیست بلکه اگر بدون دانش و تخصص دست به اقدام بزنید احتمال ضرر شما بسیار زیاد خواهد بود!!

مقاله پیشنهادی:  آموزش فارکس ویدئویی 0 تا 100 با رضا خانتاراج

نوسان به معنی تغییر قیمت سهم در بازه های زمانی کوتاه است مثل یک روز احتمال این که در یک روز سهام یک شرکت به ارزش بسیار بیشتر از دیروز خود برسد نیز زیاد است نوسان گیری در بورس همین روش دوم درآمد زایی است و اصول، تجربه، تکنیک ها و تخصص لازم برای اینکار را باید کسب کرد. نوسان گیری می تواند در بازه‌ی زمانی یک روز نیز باشد! به عنوان مثال شما امروز 1 میلیون از سهام سایپا را می خرید و فردا سهام یک درصد سود می کند و آن را می فروشید اگر تصور این باشد که چندین سهام از شرکت های دیگر نیز خریده باشید و همه سودآور باشند پس تعداد این یک درصد ها و سود شما در یک روز بیشتر خواهد بود! البته بخشی از این سود به کارگذار (شرکتی که امکان خرید، فروش، تحلیل و … از سهام را به شما می دهد) می رسد و در بازه های زمانی بیش از یک ماه میزان تورم را هم باید از سود خالص کم کرد.

 

آموزش نوسان گیری در بورس + فیلم و PDF - بهترین اندیکاتور و سیستم معاملاتی نوسان گیری

 

نوسان گیری بورس کار پر ریسکی است و حتما بعد از کسب تجربه از بازار بورس و اتمام آموزش نوسان گیری بورس شروع به انجام این کار کنید هیچگاه طمع نکنید و یا با حرف های دیگران هیجانی نشوید که به نوسان گیری بپردازید چون گاها شما در نهایت فقط از این کار زیان می بینید. بلکه با جدیت آموزش نوسان گیری بورس را از طریق دوره ها، کتاب ها و فیلم های آموزشی دنبال کنید.

مانند هر بخشی دیگر از بازار بورس، آموزش نوسان گیری بورس نیز بخش های خاص خود را دارد که باید قدم به قدم آنها را فرا بگیرید، از هوش خود استفاده کنید و خطر اینکه حتی سهم زیان ده باشد را بپذیرید (چون اگر شما فقط به امید سود به نوسان گیری بپردازید و پولی که برای زندگی روزمره نیاز دارید را تمام و کمال برای نوسان گیری کنار بگذارید با هر زیان در سهم شما از خودتان، سرمایه گذاری در بورس و ادامه‌ی راه ناامید خواهید شد و حتی در زندگی روزمره به مشکل می خورید چرا که تمام پولتان را با امید بیشتر شدن در بورس گذاشته اید).

مقاله پیشنهادی:  فارکس چیست؟ ۱۰۰٪ نکات بازار فارکس+ همه چیز درباره فارکس 1403

در این مقاله آموزش نوسان گیری بورس را آغاز می کنیم و بخش هایی را که باید یاد بگیرید به شما خواهیم آموخت.

 

آموزش نرم افزار نوسان گیری در بورس

قدم اول در آموزش نوسان گیری بورس معرفی تحلیل تکنیکال به شما است به عبارت ساده تحلیل تکنیکال یعنی مطالعه دقیق گذشته‌ی بازار و پیش بینی آینده‌ی آن از طریق این اطلاعات بازار در اینجا منظور ما بورس اوراق بهادار است و کاری با دیگر بازار های مثل طلا، ارز و غیره نداریم.

هوشمندانه عمل کنید و صرفا بخاطر یک خبر و یا حرف مردم شروع به نوسان گیری در بورس نکنید ابتدا اندیکاتور های مهم در دوره های آموزش نوسان گیری بورس را فرا بگیرید تجزیه و تحلیل فنی یا تکنیکال جهت آموزش نوسان گیری بورس را فرا بگیرید که بتوانید پیش بینی خوبی از آینده‌ی یک سهم داشته باشید که در زمان فروش حداقل سودی 5 درصدی داشته باشید (بجای استفاده از احساسات و هیجانی شدن در بورس آموزش نوسان گیری بورس را با دقت دنبال کنید و هر روز تجربه کسب کنید).

آموزش نوسان گیری بورس؛ اندیکاتور

 

 

اندیکاتور یا مشخص کننده به معنای ابزاری است که به شما در تحلیل یک سهم کمک بسیاری می کند اندیکاتور ها انواع مختلفی دارند و هر کدام مزایا و کاربرد های خودش را دارد با کمک اندیکاتور ها به آسانی می توانید تمام گذشته‌ی یک سهم را مشاهده کنید و از اطلاعات فنی سهم استفاده کنید در کل اندیکاتور های ابزار های مفیدی هستند که وضع پیشین سهم را برای شما مشخص می کنند و شما می توانید آینده را از طریق این ابزار ها پیش بینی کنید.

 

آموزش نوسان گیری بورس؛ اندیکاتور ابر ایچیمکو


آموزش نوسان گیری بورس؛ شناخت بازار و وضعیت آن

آموزش نوسان گیری بورس برای شما از آن جهت بسیار مهم است که اینکه سهمی که خریده اید تا روز آینده یا ماه آینده چقدر باارزش تر شده است به صد ها عامل مختلف بستگی دارد به عنوان مثال شما 2 میلیون از سهام شرکت فولاد مبارکه اصفهان را می خرید اگر بازار فولاد پررونق باشد، شرکت تصمیم های خوبی بگیرد، کارمندان و کارگران به درستی کار خود را انجام دهند و … پس شما باید انتظار بالا رفتن سهام خود را داشته باشید باید بصورت مستمر اخبار فولاد مبارکه اصفهان را دنبال کنید از سهامی که قرار است باارزش یا بی ارزش تر شوند آگاه باشید و سرمایه گذاری برای نوسان در بورس را به شانس و اقبال واگذار نکنید.

مقاله پیشنهادی:  اخبار فارکس (سایت فارسی اخبار فارکس Forex و تحلیل فارکس!)

 

اگر آموزش نوسان گیری بورس را دنبال می کنید باید بدانید گاهی اوقات یک خبر خوب از شرکتی که سهام آن را خریده اید باعث بالا رفتن ارزش سهام می شود و یا یک خبر بد یا حتی شایعه می تواند سهام یک شرکت را بی ارزش تر کند. پس حواس جمع باشید شرکت و بازار فعلی را خوب بشناسید از منابع معتبر اخبار را دنبال کنید و حواستان باشد برخی از افراد که بدنبال نوسان گیری در بازار بورس هستند اخباری مثبت را درباره‌ی یک شرکت منتشر می کنند که شما را ترغیب به خرید سهام آن شرکت کنند در حالی که اخبار درست نیست و سود نهایی فقط از آن آنهاست احتمالا شما در نوسان گیری ضرر هم می کنید (در آموزش نوسان گیری بورس بجای تکیه به حدس و گمان و شانس یاد می گیرید که پیش بینی های فوق العاده‌ای داشته باشید و بازار را بشناسید)

آموزش نوسان گیری بورس؛ اطلاع از اخبار پنهان شرکت ها

در ادامه‌ی آموزش نوسان گیری بورس باید بگوییم که تمامی خبرهای یک شرکت بورسی فقط اطلاعاتی که در وبسایت ها و اخبار قابل مشاهده است نیست و مسلما بیشتر جزئیات آن شرکت از چشم ما دور می ماند اما تصور کنید که در شرکت سایپا سرمایه گذاری بزرگی جهت نوسان گیری در بورس انجام داده اید و یکی از مدیران عالی رتبه سایپا برادر شماست این مدیر از تمامی مسائل ریز و درشت شرکت آگاه است و مثلا می داند که سایپا از ماه مهر می خواهد که خودروهایی بسازد که کاملا تولید ملی است و هیچ قطعه ای از خارج از کشور وارد نمی کند و شما تصور کنید که این نوع خودرو بسیار عالی مهندسی شده، قیمت مناسبی دارد و سایپا می خواهد آن را تولید انبوه کند و در جشنواره ماه دی به فروش برساند خوب برادر شما این خبر را زودتر از همه به گوش شما می رساند (تصور کنید که مردم از این خبر اطلاعی ندارند مثلا شرکت سایپا نخواسته فعلا کسی از این قضیه چیزی بفهمد) پس شما تا حدودی می توانید آینده را درست پیش بینی کنید و حال موردی مهمی از یک شرکت بورسی را می دانید و این اطلاعات اگر به درستی از آن استفاده کنید بسیار می تواند برای شما سود آور باشد.

 فرض را بر این بگیریم که شما این قضیه را به درستی بررسی کردید و اکنون می دانید که در ماه دی سهام شرکت سایپا قرار است که بسیار با ارزش شود پس در زمانی که سهام شرکت سایپا در مدتی که فرصت دارید به حداقل قیمت رسید تا جایی که پول دارید سهام سایپا را می خرید و ماه دی که ارزش سهام شما سایپا چند برابر شد آن را می فروشید در این جا شما با استفاده از اطلاعات نهانی که اکثر مردم از آن بی خبر بودند و تجزیه و تحلیل های کافی به سود بسیاری دست یافتید باید این نکته را کاملا درک کنید که در نوسان گیری اطلاعات نهان بسیار ارزشمند است و حتما لازم نیست که برادر شما در فلان شرکت بورسی مشغول به کار باشد تا بتوانید اطلاعات نهان را به دست بیاورید کافی است هوشیار باشید اطلاعات کافی از شرکتی که می خواهید روی آن سرمایه گذاری کنید را به دست آورید حتی این که مدیر عامل شرکت تغییر کرده نیز به شما مربوط است حتی اینکه مردم چگونه از محصولات آن شرکت استقبال می کنند و نظرشان چیست نیز اطلاعاتی مهم برای شماست و در آموزش نوسان گیری بورس به شما توصیه می شود همه اطلاعات را جدی بگیرید.

به یاد داشته باشید که در آموزش نوسان گیری بورس گفته می شود که اطلاعات نهان از شرکت های بورسی بسیار مهم تر از اطلاعات عمومی است که در خبرگذاری های منتشر می شود هر چند باید حواستان به هر دو نوع اطلاعات باشد.

در آموزش نوسان گیری بورس منابع اطلاعاتی مهمی معرفی می شوند که برخی از آنها در زیر لیست شده است:

 

1.  گزارش های مالی

گزارش های مالی وضعیت مالی شرکت موجود در بورس را به طور واضح برای ما مشخص می کنند به عنوان مثال شما حتما دوست دارید که قبل از سرمایه گذاری در یک شرکت از وضع سود و زیان آن شرکت مطلع شوید در حالت کلی گزارش های مالی شامل یادداشت های توضیحی، گزارش هیئت مدیره و صورت های مالی است صورت های مالی بسیار حائز اهمیت هستند و تمام مسائل مالی شرکت را برای سرمایه گذاران مشخص می کنند مثل اینکه در یک دوره مشخص شرکت چقدر سود یا زیان کرده است و یا هزینه های شرکت و حقوق صاحبان سهام را مشخص می کند در کل صورت های مالی شامل بخش های: ترازنامه، صورت سود و زیان، صورت جریان وجوه نقد و صورت سود و زیان جامع است که در آموزش نوسان گیری بورس این بخش ها بررسی می شوند.

مقاله پیشنهادی:  بروکر ارانته [آموزش ثبت نام و کار با بروکر ارانته Errante]

آموزش نوسان گیری بورس؛ کدال  تقریبا تمامی گزارش های مالی از شرکت های بورسی را می توانید در وبسایت کدال مشاهده بفرمایید این وبسایت را به دلیل عملکرد خوبش در اطلاع رسانی و گزارش دهی همیشه در مقالات و دوره های آموزش نوسان گیری بورس معرفی می کنند و با ورود به آن می توانید انواع گزارش های مالی از شرکت های بورسی را به ترتیب جدیدترین تا قدیمی تر ها ببینید لازم به ذکر است که سازمان بورس صحت اطلاعات را بررسی می کند.

 

آموزش نوسان گیری بورس؛ تصویری از صفحه‌ی اول وبسایت کدال امروز

 

۲. ترازنامه چیست؟

 در آموزش نوسان گیری بورس تراز نامه ها معرفی خواهند شد ترازنامه به صورت هایی مالی گفته می شود که در آن بدهی شرکت، دارایی، و سرمایه‌ی آن در یک دوره‌ی مالی مشخص شده است ترازنامه باید توسط یک نهاد حسابرسی تهیه گردد. بدهی هایی شرکت شامل تمامی بدهی هایی که به افراد و سازمان ها دارد، سرمایه تشکیل شرکت و تمامی سهامی که به سهام داران فروخته شده است و وام هایی که شرکت گرفته می شود و اما دارایی شرکت نیز شامل: زمین، ساختمان، اثاثیه و لوازم شرکت، پول نقدی موجود در صندوق شرکت و پول هایی که شرکت از افراد و سازمان های طلب کار است می شود.

 

آموزش نوسان گیری بورس؛ نمونه ای از یک ترازنامه
مقاله پیشنهادی:  بروکر اپو فایننس (ثبت نام+ احراز هویت در اپوفایننس)

 

۳. منابع اطلاعاتی خارجی و داخلی

در یادگیری آموزش نوسان گیری بورس اگر دقیق فکر کنید و تجربه کسب کنید این نکته‌ی مهم را متوجه می شوید برخلاف باور بسیاری از مردم سرمایه گذاری عملی نیست که کاملا بدون توجه و حضور شما انجام شود بلکه مانند دیگر شغل ها شما فقط زمانی سرمایه گذاری خوب هستید که تمام عوامل را بسنجید، حواستان جمع باشد و زحمت بکشید برای نتیجه‌ی که انتظار آن را دارید پس جدا از گزارش های مالی شرکت ها که توسط خود آنها و با نظارت بورس انتشار می یابد شما باید به این نکته توجه کنید که این اطلاعات کافی نیست مخصوصا زمانی که شما در حال نوسان گیری از بورس هستید که عملی به شدت پر ریسک و حساس است شما باید به دقت منابع اطلاعاتی خارجی و داخلی مربوط به شرکتی که در آن سرمایه گذاری می کنید را تحلیل کنید به عنوان مثال وقتی که شما در شرکتی سرمایه گذاری کرده اید که عمده قطعات لازم برای ساخت محصولاتش را از کشور هایی خارجی وارد می کند پس باید قیمت دلار را هم مد نظر قرار دهید و به آن دقت کنید چرا که در سود و زیان شرکت دخیل است فقط اخبار شرکت و گزارش های مالی نیستند که تعیین کننده ارزش نهایی سهام خواهند بود بلکه در بسیاری از مواقع همین توجه به منابع اطلاعاتی داخلی و خارجی می تواند باعث شود که شما سهمی را بخرید که بیشترین بازده مثبت را خواهد داشت این اطلاعات نه در اخبار و اطلاعیه های شرکتی موجود است و نه در گزارش های مالی؛

تصور کنید که سهام شرکت های وب را می خرید این شرکت به کاربران خود خدمات اینترنت خانگی می دهد اگر شما به آمار این که چه اندازه مردم تمایل به استفاده از اینترنت خانگی دارند، چه اندازه از مردم دارای دستگاه های هوشمند هستند، آمار های جهانی درباره‌ی میزان حجم مصرفی و سرعت اینترنت در ایران، کیفیت و تکنولوژی هایی که این شرکت ارائه می دهد و … توجه کنید مسلما در نهایت بهتر می توانید تصمیم بگیرید که آیا سهام این شرکت مناسب نوسان گیری هست؟

آیا تا چند ماه آینده سهام رشد خواهد داشت و … پس سعی کنید از منابع داخلی و خارجی و وبسایت هایی که این اطلاعات را منتشر می کنند استفاده کنید اگر در یک شرکت که به تولید کنسرو ماهی می پردازد می خواهید سرمایه گذاری کنید باید به میزان مصرف مردم ایران از کنسرو های ماهی، بالا رفتن قیمت ماهی و صد ها اطلاعات جزئی دیگر که در آموزش نوسان گیری بورس به آنها اشاره می شود توجه کنید.

۴. گزارشات مالی شرکت های رقیب و شرکت های وابسته

در آموزش نوسان گیری بورس موارد بسیار زیادی را یاد خواهید گرفت و باید بدانید که نوسان گیری یک عمل ساده نیست که همیشه سودآور باشد (بسیاری از بزرگان بورس نوسان گیری را پیشنهاد نمی کنند) بلکه دقت شما، زحمتی که می کشید به میزانی که عوامل مختلف را مد نظر قرار می دهید، هوش مالی و عواملی این چنین تعیین کننده‌ی موفقیت شما در نوسان گیری خواهند بود. یکی از موارد اطلاعاتی که احتمالا به آن فکر کرده اید رقبای شرکتی است که می خواهید سهام آن را بخرید اگر خود شما بخواهید یک استارت آپ بسازید در مرحله‌ی جذب سرمایه گذار یکی از اطلاعاتی که باید آن را کاملا روشن سازید مزیت سرویس یا محصولی که می سازید نسبت به رقبا است کسب و کاری که هیچ مزیتی نسبت به رقبا ندارد اصلا چرا ساخته می شود؟

اگر شما می خواهید یک فروشگاه اینترنتی بسازید و هزاران فروشگاه اینترنتی موجود هستند و همه‌ی آنها از شما بهترند پس چرا باید مردم از شما جنس بخرند؟ در آموزش نوسان گیری بورس نیز همین قضیه صادق است شما باید رقبای شرکتی که می خواهید روی آن سرمایه گذاری کنید را تحلیل کنید به گزارش های مالی آنها دقت کنید و حتی اخبار شرکت های رقیب را هم دنبال کنید اگر روی شرکت “های وب” می خواهید سرمایه گذاری کنید باید اطلاعات شرکت و گزارش های مالی رقبای این شرکت مثل شرکت آسیاتک (یکی دیگر از شرکت های ارائه دهنده‌ی خدمات اینترنتی) را نیز بدست آورید.

مقاله پیشنهادی:  تقویم اقتصادی فارکس چیست؟ (بهترین سایتها+ کانال تقویم اقتصادی فارکس!)

چون برخی از اطلاعات مالی که در گزارش های مالی های وب موجود نباشد را می توانید در گزارش های مالی آسیاتک بدست آورید و یا باید بدانید که کدام از این دو شرکت اینترنت را با قیمت مناسب تر و با سرعت بهتر به مردم ارائه می دهند باید بدانید کدام از این شرکت ها مناسب تر جهت نوسان گیری است و اگر مقایسه با رقبا نباشد شما از کجا می دانید عملکرد شرکت چقدر خوب است.

جدا از شرکت های رقیب در آموزش نوسان گیری بورس به اطلاعات و گزارش های مالی شرکت های وابسته به شرکتی که سرمایه گذاری کرده اید نیز نیاز دارید و البته این مسئله بسیار مهم است تصور کنید که در شرکتی سرمایه گذاری کرده اید که انواع صنایع دستی را به داخل و خارج می فروشد مسلما شما باید از وضعیت شرکت هایی که به تولید صنایع دستی مشغول هستند آگاه باشید چرا که عملکرد و سود و زیان این شرکت ها روی شرکتی که شما در آن سرمایه گذاری کرده اید تاثیر می گذارد و یا شرکتی را در نظر بگیرید که مواد غذایی مانند کنسرو، خیارشور، رب، ماست و … را تولید می کند و فرض کنید که قوطی های کنسرو، شیشه های خیارشور، قوطی های رب و دبه های ماست که شرکت از آنها برای عرضه محصولات به مردم استفاده می کند را شرکت دیگری تولید می کند مسلما وضعیت کلی و وضعیت مالی این شرکت روی شرکتی که شما سرمایه گذاری کرده اید تاثیر می گذارد. اگر آنها قیمت را بالا ببرند درصدی نیز به قیمت محصولات شرکتی که شما در آن سرمایه گذاری می کنید اضافه می شود اگر در قوطی های رب نوآوری شود این نوآوری شرکتی که رب را تولید می کند را نیز نوآور معرفی می کند. در حالت کلی شرکت های بالادستی و پایین دستی و شرکت های رقیب به شرکتی می خواهید در آن سرمایه گذاری کنید مرتبط هستند و از آنجایی که قرار بود در فراگیری آموزش نوسان گیری بورس بسیار هوشمندانه عمل کنیم حتما گزارش های مالی و وضعیت این شرکت های مرتبط را بررسی کنید.

آموزش نوسان گیری در بورس + فیلم و PDF - بهترین اندیکاتور و سیستم معاملاتی نوسان گیری

 

تابلو خوانی در بورس

در ادامه‌ی آموزش نوسان گیری بورس می رسیم به مسئله‌ی مهم و کاربردی به نام تابلو خوانی که باید حتما برای نوسان گیری در بورس مفاهیم و محاسبات تابلو های بورس را بدانید؛ به عبارت خیلی ساده تابلو خوانی در بورس به معنی کسب اطلاعاتی از یک شرکت بورسی جهت معامله‌ی این سهم در بازار بورس در تعریف دقیق تر باید گفت تابلو خوانی یعنی شما اطلاعاتی شامل تعداد سهام، میزان خرید و فروش، نوسان های قیمت، میزان عرضه و تقاضای سهام داران حقیقی و حقوقی و … که باعث شناخت شما از وضعیت کوتاه مدت و میان مدت سهم می شود را بدانید.

نماد چیست؟

 نماد به معنای حرف اول صنعتی که یک شرکت بورسی در آن فعالیت می کند با مختصر نام شرکت است به عنوان مثال نماد غدام به معنای شرکت خوراک دام پارس است حرف اول آن غ به معنای صنعت محصولات غذایی و آشامیدنی است و دام نیز مخفف اسم شرکت یعنی خوراک دام پارس است.

در اولین قدم از تابلو خوانی برای فراگیری آموزش نوسان گیری بورس باید به وبسایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران مراجعه کنید که در واقع تابلوی مجازی نمادهای بورسی است و در آموزش نوسان گیری بورس همیشه از این وبسایت استفاده می شود. با وارد کردن کلمه “بورس” در گوگل روی اولین نتیجه کلیک کنید و یا به این آدرس مراجعه کنید:

http://www.tsetmc.com/Loader.aspx?ParTree=15

شما با صفحه‌ی زیر روبرو خواهید شد:

 

آموزش نوسان گیری بورس؛ صفحه اول مدیریت فناوری بورس تهران

 

در این تصویر وضعیت کل بازار بورس اوراق بهادار را مشاهده می کنید و همچنین نماد های پربیننده نیز لیست شده اند در منوی سمت بالا روی دکمه سبز رنگ (شکل ذره بین) کلیک کنید تا یک نماد را جستجو کنیم و تابلو آن بررسی شود.

در این مثال ما نماد “های وب” را جستجو می کنیم و آموزش نوسان گیری بورس را ادامه می دهیم. می توانید نحوه جستجو و تابلوی آن را در تصویر زیر مشاهده می کنید:

 

آموزش نوسان گیری بورس

 

آموزش نوسان گیری بورس

 

در تصویر بالا تابلوی نماد “های وب” را در امروز مشاهده می کنید تمام مفاهیم و اصطلاحات بالا که در تابلو دیده می شود را در ادامه‌ی آموزش نوسان گیری بورس توضیح می دهیم برای راحتی کار تابلو را به قسمت های مختلف تقسیم کرده ایم و به هر قسمت شماره داده ایم (مربع های قرمز جهت بخش بندی و اعداد قرمز رنگ شماره‌ی هر بخش‌).

مقاله پیشنهادی:  بروکر آمارکتس: ثبت نام در آمارکتس+ ورود به Amarkets ❤️

بخش اول تابلو

در این بخش عبارات حجم، خرید، فروش، و حقیقی و حقوقی را مشاهده می کنید که به عبارت خیلی ساده این بخش نشان دهنده‌ی این است که چه تعداد از سهام توسط حقیقی ها خریده شده و چه تعداد توسط حقوقی ها خریداری شده و همچنین چه تعداد سهم توسط حقوقی ها فروخته شده و چه تعداد توسط حقیقی ها به فروش رسیده است. با بالا رفتن علم شما در بورس اهمیت این بخش را درک خواهید کرد.

تعریف شخص حقیقی: افرادی عادی که دارای نام، نام خانوادگی، کد ملی و … هستند و در بورس مجاز به معامله هستند. آموزش نوسان گیری بورس؛ تعریف شخص حقوقی: سازمان ها، شرکت ها، موسسات و گروه ها این اشخاص بصورت طبیعی وجود ندارند بلکه دارای وجود اعتباری هستند این سازمان ها باید بطور قانونی ثبت شده باشند و مواردی چون شماره ثبت، تاریخ ثبت، نام شخص حقوقی و … را داشته باشند.

 

آموزش نوسان گیری بورس

بخش دوم تابلو

 در این قسمت دو کلمه‌ی مهم EPS و P/E را مشاهده می کنید EPS به معنای سود پیش بینی شده این نماد است که بر مبنای سود و زیان 12 ماه اخیر نماد محاسبه شده است (مقدار سود سالیانه به سهام داران پرداخت می شود) عبارت بعدی P/E است که به معنای قیمت سهم تقسیم بر سود سهم است P مخفف Price به معنای قیمت و E مخفف EPS به معنای سود سهم است به عنوان مثال اگر قیمت یک سهم 29700 ریال باشد و سود پیش بینی شده (EPS) آن 523 باشد؛ پس 2970 تقسیم بر 523 می شود که حاصل آن 56.76=P/E می شود. لازم به ذکر است که هر چه P/E سهم نسبت به P/E گروه (شرکت ها بورسی نسبت به صنعت خود گروه بندی می شوند) کمتر باشد بهتر است (ارزش سهام بیشتر است) البته استثناهایی نیز وجود دارد و این قضیه همیشه درست نیست در تابلوی نماد های وب در تصویر بالا P/E سهم برابر 56.67 است و P/E گروه نیز برابر 54.43 است.

دقت داشته باشید که توجه به P/E راهکاری عالی برای تشخیص مقدار سود و ارزش سهم شما نیست و فقط نشان می دهد که بازار از این سهم چقدر توقع سوددهی دارد. در مقالات طولانی تر از آموزش نوسان گیری بورس می توانید اطلاعات کامل تری از P/E, EPS و DPS بدست آورید.

آموزش نوسان گیری بورس؛ بخش سوم تابلو

تغییرات قیمت سهم را در بازه های زمانی مختلف نشان می دهد به عنوان مثال در تصویر بالا، بازه روز حداقل قیمت معامله سهم 28800 ریال و حداکثر قیمت 29700 است قیمت مجاز قیمتی است که سهم می تواند در مابین آن نوسان داشته باشد. در این قسمت “تعداد سهام” نوشته شده است که تعداد سهام نماد “های وب” در بورس برابر 4 میلیارد سهم است در تابلو خوانی حرف B به معنی میلیارد و حرف M به معنی میلیون است.

مقاله پیشنهادی:  لایت فارکس ورود ❤️بروکر لایت فارکس برای ایرانیان❤️ (Liteforex)💰

آموزش نوسان گیری بورس؛ حجم مبنا

در این مقاله از آموزش نوسان گیری بورس حجم مبنا را توضیح می دهیم که در تابلوی “های وب” دیده می شود که به معنای حداقل تعداد سهامی است که در طول روز باید معامله شود تا قیمت پایانی نوسان مثبت یا منفی کند (طبق قانون حداقل 10 درصد از سهام هر شرکت در طول سال باید مورد معامله قرار گیرد) لازم به ذکر است که “قیمت پایانی” به معنای میانگین قیمت سهام های معامله شده در طول روز است همین!. اگر بخواهیم به طور ساده حجم مبنا روزانه را نمایش دهیم این مقدار باید 0.0004 (چهار ده هزارم) باشد پس در تابلوی بالا (نماد های وب) باید 0.0004 را ضرب در کل تعداد سهام یعنی 4 میلیارد کنیم که عدد 1600000 به دست می آید (این مقدار همان 10 درصد است که طبق قانون باید حداقل حجم مبنا باشد) و در تابلوی نماد های وب حجم مبنا برابر 1929000 است و در محاسبه‌ی حداقل حجم مبنای روزانه که ما به دست آوریم عدد 1600000 به دست آمد که از حجم مبنا که در تابلوی های وب نوشته شده کمتر است پس این نشانه خوبی است چون نشان می دهد که حجم مبنای روزانه‌ی این نماد (1929000) از حداقل حجم مبنا که بدست آوردیم بیشتر است و بیش از 10 درصد از کل تعداد سهام معامله شده است.

نکته: حجم مبنا هر هفته محاسبه می شود و تغییر می یابد.

آموزش نوسان گیری بورس ؛ سهام شناور

در این مقاله از آموزش نوسان گیری بورس می خواهیم سهم شناور را معرفی کنیم که در تابلوی “نماد های وب” دیده می شود و بدین معنی است که چند درصد از سهامداران از کل سهام شرکت آماده عرضه و تقاضا هستند به زبان ساده تر چند درصد از کل سهام را می توان معامله کرد و سهامداران آن قصد مشارکت در مدیریت شرکت و نگه داشتن سهام به مدت طولانی را ندارند به عنوان مثال شرکت آسیاتک مالک 60 درصد از کل سهام های وب است و قصد فروش سهام آن را در کوتاه مدت ندارد پس سهام شناور شرکت های وب 40 درصد است البته این فقط یک مثال بود و در واقع همانطور که در تابلوی نماد های وب می بینید 34 درصد از کل سهام این شرکت سهام شناور است.

عبارت بعدی که در بخش سوم تابلوی نماد “های وب” دیده می شود عبارت “میانگین حجم ماه” که میانگین حجم معاملات سهم را در یک ماه اخیر نشان می دهد.

 

آموزش نوسان گیری بورس

بخش چهارم تابلو

در ادامه‌ی آموزش نوسان گیری بورس عبارت “آخرین وضعیت” را توضیح می دهیم که نشان دهنده‌ی ساعت آخرین وضعیت قیمت سهم در امروز را نشان می دهد که در این تابلو برابر ساعت 11:12:06 است یعنی در زمان مراجعه به وبسایت این آخرین زمان بروزرسانی قیمت معامله سهم است.

در این بخش عبارت “وضعیت” نیز دیده می شود که وضعیت سهام نماد های وب را نشان می دهد این وضعیت می تواند: مجاز، مجاز-محفوظ، ممنوع و متوقف باشد که در نماد های وب وضعیت مجاز است یعنی شرایط عادی است می توانید سهام این نماد را خرید و فروش کنید.

مقاله پیشنهادی:  نوسان گیری ارز دیجیتال چیست؟ ضرورت بکارگیری آموزش های نوسان گیری!

در آموزش نوسان گیری بورس باید وضعیت های مختلف نماد های بورسی را برای شما تشریح کنیم تا در صورت بسته بودن سهام دلایل آن را بدانید (معمولا در اطلاعیه های کارگزاری شما دلیل گفته  می شود).

وضعیت مجاز-محفوظ

زمانی نماد در این وضعیت است که سهم بسته بوده باشد و در حال بازگشایی باشد. امکان ارسال سفارشات خرید و فروش وجود خواهد داشت اما خرید و فروشی انجام نمی پذیرد. کشف قیمت سهم در این مرحله صورت می گیرد (توافق برای قیمت سهم و تایید ناظر بازار)

وضعیت ممنوع

به دلایلی مانند برگزاری مجامع عمومی صاحبان سهام، برگزاری جلسه هیئت مدیره در خصوص افزایش سرمایه نماد، عدم اظهار نظر یا اظهار نظر مردود حسابرس یا بازرس قانونی بورس نسبت به صورت های مالی نماد یا حساب های اوراق بهادار، گمانه زنی درباره‌ی تخلف در معاملات یک نماد که ناظر آن را تایید کند، کشف قیمت سهام و … نماد بسته می شود و امکان خرید و فروش سهام موجود نیست.

وضعیت ممنوع-متوقف

به همان دلایلی که برای وضعیت ممنوع شرح دادیم (بجز کشف قیمت سهام) ممکن است یک نماد به وضعیت ممنوع-متوقف برود که دیگر امکان خرید و فروش سهام وجود ندارد. تفاوت این دو وضعیت این است که در وضعیت ممنوع سهام بصورت موقت بسته شده و بزودی باز می شود اما در وضعیت ممنوع-متوقف سهام کاملا بسته شده است و تا اطلاع ثانوی امکان هیچگونه خرید و فروش سهامی وجود ندارد.

به یاد داشته باشید که در این مقاله از آموزش نوسان گیری بورس سعی می شود کوچکترین نکات نیز به شما گفته شود چرا که همه چیز در سرمایه گذاری مهم است.

بخش پنج تابلو

 

اموزش نوسانگیری بورس

 

در ادامه‌ی آموزش نوسان گیری بورس بخش این بخش مهم را برای شما به صورت ساده توضیح می دهیم در این بخش عبارت “معامله” وجود دارد که به معنی آخرین قیمتی است که سهام به آن قیمت خرید یا فروش شده است عبارت “خرید” نیز بهترین قیمت سفارش خرید است که در سطر اول سفارشات وجود دارد و عبارت “فروش” بهترین قیمت سفارش فروش است که در سطر اول سفارشات وجود دارد در مثال بالا هر سه عبارت برابر با 29700 ریال است (در تصویر مقدار عبارت فروش موجود نیست این فقط یک مشکل از جانب سایت شرکت مدیریت فناوری بورس تهران است و با ریفرش صفحه مشکل حل می شود) عبارت “اولین” نیز قیمت اولین معامله‌ای است که انجام شده است و عبارت “پایانی” میانگین قیمت هایی است که سهام امروز  با آن قیمت ها معامله شده است و عبارت “دیروز” قیمت پایانی دیروز را نشان می دهد. در تابلوی نماد های وب قیمت پایانی دیروز 28290 بوده که امروز به قیمت پایانی 29640 رسیده است که 4.77 درصد با ارزش تر شده است.

مقاله پیشنهادی:  کد بورسی چیست؟ دریافت کد بورسی+ کاربردها!

 برای آنکه تعدادی سهم بخرید یا بفروشید باید سفارش خرید یا سفارش فروش ثبت کنید در ساعت 8:30 تا 9:00 در بازار بورس زمان سفارش گیری و پیش گشایش است البته حواستان باشد که معمولا در این زمان تحریک روانی صورت می گیرد یعنی ممکن است که سرمایه گذاران شما را تحریک به خرید یا فروش یک سهم کنند در ساعت 9:30 تا 12 نیز معاملات بصورت عادی و در بازه مجاز قیمت صورت می پذیرد معمولا ساعت 9:00 تا 9:30 معامله ها دست حقیقی هاست و روی معامله در این نیم ساعت نمی توانید حساب کنید. برای خرید سهام حداقل قیمت طبق قوانین جدید بورس 500000 هزار تومان است زیر این مبلغ قادر به خرید سهام نیستید.

با ادامه آموزش نوسان گیری بورس؛ قسمت تابلو خوانی می رسیم به عبارت “تعداد معاملات” تعداد معاملات که در سهم انجام شده را نشان می دهد. و عبارت “حجم معاملات” به معنای تعداد سهامی است که در طول روز معامله شده است که در تابلوی های وب نزدیک به 27 میلیون سهم خرید و فروش شده است! عبارت “ارزش معاملات” نیز به معنی مقدار پولی است که این سهام در امروز معامله شده است. عبارت “ارزش بازار” نیز حاصل ضرب قیمت پایانی در تعداد کل سهام است.

 بخش ششم تابلو

بخشی از آموزش نوسان گیری بورس که اهمیت چندانی ندارد در این بخش قیمت سهم در ساعات مختلف روز نمایش داده شده است. هر چند برای تحلیل گران حرفه ای این بخش هم به دقت در نظر گرفته می شود.

بخش هفتم تابلو

در این بخش از آموزش نوسان گیری بورس می رسیم به قسمت صف خرید و صف فروش به عبارت ساده اگر عرضه بیشتر از تقاضا باشد صف فروش به راه می افتد که به معنی اقبال بد سهم است و اگر تقاضا بیشتر از عرضه شود صف خرید به راه می افتد که به معنی اقبال خوب سهم است.

بخش هشتم تابلو

این بخش از تابلوی بورس در آموزش نوسان گیری بورس اهمیت چندانی ندارد و در واقع فقط نمای کلی از وضع نمادهای هم گروه این نماد است در واقع برای یادگیری بیشتر از نوسان گیری در بورس پیشنهاد می شود تب های دیگر این وبسایت را بررسی کنید (مانند تب پیام ناظر، سابقه و .. برخی از اطلاعات این تب ها در مقاله آورده شده است).

پکیج حرفه ای آموزش نوسان گیری

این محصول آموزشی، با هدف پاسخ به نیازهای آن بخش از معامله گران طراحی شد، که بیشتر به دنبال انجام تحلیل ها و معاملات متعدد، با سودهای کوچک و بزرگ و بسیار کوتاه مدت (از یک تا 4 روز معاملاتی در بورس تهران) هستند. حتما می دانید این نوع معاملات علاوه بر سود های لذت بخش و دل چسبی که دارند، ریسک ها و خطرات زیادی را هم با خود متوجه شما می کنند. در این بسته آموزشی، تلاش شده شما را با این خطرات آشنا کنیم، و نحوه مدیریت ریسک، تحلیل، مدیریت سرمایه و در نهایت معامله در شرایط نوسانی را (به طور ویژه برای بورس ایران) به شما آموزش دهیم.

محصول آموزشی نرم افزار نوسان گیری در بورس برای چه کسانی مناسب است؟

این محصول آموزشی را به افرادی توصیه میکنیم که ضمن آشنایی با مباحث اصولی تحلیل تکنیکال، در بازار بورس تهران فعال هستند و به انجام تمام یا بخشی از معاملات خود بصورت نوسانی علاقه مند هستند.

مقاله پیشنهادی:  پراپ تریدینگ چیست؟ بهترین شرکت پراپ تریدینگ برای ایرانیان!

سرفصل های آموزش :

آشنایی با اندیکاتورها و اسیلاتورهای ویژه و کاربردی در نوسانگیری طراحی و معرفی 10 استراتژی خاص به همراه شرایط ، حد سود و ضرر، نقاط خروج و مدیریت بحران پیشنهاد تنظیمات خاص برای اندیکاتورهای معمول، متناسب با بازار بورس ایران و ویژه کسب نوسان آشنایی با مفاهیم میانگین ها، الگوهای شمعی، رنکو، و Price Action و نحوه کاربرد آن ها در نوسانگیری استفاده از نرم افزار Meta Trader

استاد دوره : دکتر سید شهاب موسوی

 

دکتر شهاب موسوی
دکتر شهاب موسوی
  • دانش آموخته رشته اقتصاد
  • معامله گر و تحلیلگر تکنیکال بازارهای سرمایه داخلی و بین المللی از سال 88
  • مدیرعامل شرکت سرمایه ایرانیان
  • مدرس سطوح مختلف تحلیل بازارهای مالی در آموزشگاه های معتبر، دانشگاه علوم اقتصادی، دانشگاه خوارزمی و روزنامه دنیای اقتصاد
  • کارشناس اقتصادی و سرمایه گذاری در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران(رادیو ایران، رادیو اقتصاد و رادیو گفتگو)
  • طراح کلوپ سرمایه گذاران موفق بازار بورس
  • طراح دوره آکادمی سرمایه گذاران موفق
  • طراح دوره ۷ راز ثروتمندان خود ساخته بورس

دانلود قسمت کوتاهی از فیلم آموزش این کلاس

  • مدت زمان آموزش : 8 ساعت
  • حجم دوره : 1.24 گیگابایت
  • هزینه دوره : 55000 تومان

[parspalpaiddownloads id=”12″]

مقالات مرتبط

16 دیدگاه دربارهٔ «نوسان گیری در بورس چیست؟ فیلم+ PDF (آموزش نرم افزار نوسان گیری در بورس)»

  1. سلام ممنون از مطالب خوبتون. تازه وارد بورس شدم و از جدول و چارت و نمودار های ایزی تریدر یا تحلیل تکنیکال سر در نمی ارم. میشه لطفا جز به جز اونها رو توضیح بدین ممنون میشم. یه سوال داشتم ایا این نمودار و تحلیل تکنیکال مناسب بچه های رشته ریاضی و تجربی هست؟ رشته من انسانی هست میتونم یاد بگیر م؟

  2. قدرت اله کائید

    باسلام و تشکر فراوان از برنامه‌های آموزشی بویژه در خصوص نوسانگیری که بسیار مفید و موثر واقع شده است
    لطفا جهت خرید کتاب دوره جامع آموزش کامل وقدرتمتد بورس راهنمایی بفرمائید

  3. سلام
    قیمت این پکیج در سایت مشابه ۲۸۰ هزار تومان هست اما شما ۵۵ هزار تومان
    علت این اختلاف چیست ؟
    ممنون

  4. سلام
    بنده پکیج را خریداری کرده بودم و تازه تمام کردم
    دوره بسیار عالی و کاربردی بود
    ممنون از پکیج بسیار خوبتون و مهمتر قیمت منصفانه
    موفق باشید

  5. سلام خسته نباشید
    سایت پارس رسا متاتریدر4 را غیر فعال کرده میشه راهنمایی کنید ممنون میشم

  6. باسلام.من الان پکیج نوسانگیری را خریداری کردم لینک برام ایمیل شد ولی فایلها دانلود نمیشوند چی کار کنم؟لطفا راهنمایی بفرمایید .خیلی این محصول را نیاز دارم.

    1. سلام
      دوست عزیز فایل ها به راحتی دانلود میشوند
      فایل ها زیپ هستند ، باید با کامپیوتر دانلود و بابرنامه winrar باز کنید
      موفق باشید

  7. سلام وقت بخیر
    آیا این آموزش برای فارکس هم کاربرد داره؟ برای نوسان گیری یا درصد کاربردش کمتر از بازار ایران هست؟ متشکرم

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا