چگونه تریدر شویم؟ ضروری‌ترین مراحل تریدر شدن: اشتباهی نری!؟

چگونه تریدر شویم

تا به حال برای شما پیش آمده از خودتان بپرسید باید چگونه تریدر شویم! برخی از افراد ممکن است برای سرگرمی در معاملات سهام شرکت کنند، در حالی که برخی دیگر این کار را به‌عنوان یک شغل تمام وقت می‌بینند. روش‌های آموزشی مختلفی وجود دارد که می‌تواند نتایج ثابت و سودآوری را به همراه داشته باشد و یک معامله‌گر آماتور را به یک حرفه‌ای تبدیل کند. تعیین اینکه چه تکنیک‌هایی در بازار موفق‌ترین هستند ممکن است به شما کمک کند در این زمینه متخصص شوید. در این مقاله ما در مورد چیستی یک معامله‌گر حرفه‌ای و چگونگی تبدیل شدن به یک معامله‌گر صحبت خواهیم کرد. با چارت ایران همراه باشید.

تریدر حرفه‌ای کیست؟

یک معامله‌گر حرفه‌ای شخصی است که در زمینه امور مالی کار می‌کند و به‌عنوان یک تجارت یا به‌عنوان یک کار تمام وقت نه گاه‌به‌گاه یا به‌عنوان یک سرگرمی به سرمایه‌گذاری مشغول است. این فرد ممکن است برای خودش یا در قالب یک شرکت کار کند. وظایف شغلی این کار معمولاً در هر کدام از کارهای نام برده مشابه است؛ اما شرایط تحصیل و تجربه برای به دست آوردن آن‌ها فرق می‌کند. معامله‌گران حرفه‌ای می‌توانند عناوین دیگری هم داشته باشند مانند:

  • معامله‌گر روزانه: معامله‌گر حرفه‌ای که هر روز، موقعیت‌های خود را در شروع و پایان معاملات باز و بسته می‌کند.
  • معامله‌گر نوسانی: یک معامله‌گر حرفه‌ای که در چندین روز در موقعیت‌های شغلی کار می‌کند، به این امید که از نوسانات بلند مدت بازار سود کسب کند.

معامله‌گر حرفه‌ای

یک تریدر حرفه‌ای چه می‌کند؟

یک معامله‌گر حرفه‌ای با هدف کسب سود اقدام به خرید و فروش محصولات سرمایه‌گذاری می‌کند؛ به‌عنوان‌مثال یک معامله‌گر ممکن است یک سهام خاص را به قیمت 2 دلار به ازای هر سهم بخرد و زمانی که ارزش آن 5 دلار شد، آن را بفروشد تا به سود برسد. کار در این تجارت ممکن است شامل وظایفی مانند تجزیه و تحلیل بازارها، توسعه استراتژی‌ها، ثبت و بررسی معاملات فردی و ایجاد روابط با سایر متخصصان در صنعت شود.

تریدر حرفه‌ای

چگونه یک چگونه تریدر شویم؟

به نقل از وب‌سایت “cmcmarkets.com” شما می‌توانید از مراحل زیر برای یادگیری «نحوه تبدیل شدن به یک تریدر حرفه‌ای» استفاده کنید:

  • شخصیت خود را ارزیابی کنید

برخی افراد برای معامله‌گری روزانه مناسب‌تر هستند، در حالی که عده‌ای دیگر ممکن است سرمایه‌گذاری بلند مدت را ترجیح دهند یا ترکیبی از این دو را انتخاب کنند. هنگام انتخاب یک سبک معاملاتی، توصیه می‌کنیم موارد زیر را در نظر بگیرید:
چقدر از وقت خود را می‌خواهید هر روز به معامله‌گری اختصاص دهید؟ معامله‌گران روزانه زمان زیادی را هر روز جلوی صفحه نمایش می‌گذرانند، در حالی که معامله‌گران نوسانی (swing traders) زمان کم‌تری را صرف می‌کنند و سرمایه‌گذاران ممکن است هر چند هفته یا هر چند ماه موقعیت‌های خود را بررسی کنند.

شخصیت تریدر
شما باید در نظر بگیرید که آیا می‌توانید با موقعیت‌های باز بخوابید. برخی افراد این را دوست ندارند و می‌خواهند تمام موقعیت‌ها در پایان روز بسته شوند، بنابراین ممکن است معامله‌گری روزانه را انتخاب کنند. دیگر معامله‌گران می‌خواهند از حرکات شبانه استفاده کنند که این امر آن‌ها را بیشتر برای معاملات نوسانی و نگهداری موقعیت‌ها برای چند روز تا چند ماه مناسب می‌سازد. سرمایه‌گذاران دیگر مخالف بستن سریع موقعیت‌ها هستند و بنابراین برای بلند مدت سرمایه‌گذاری می‌کنند.

  • اساساً اگر به دنبال هیجان هستید، معامله‌گری روزانه یا فعالانه نوسانی ممکن است با شخصیت شما سازگار باشد.
  • اگر ترجیح می‌دهید به آرامی نظاره‌گر باشید و ببینید که امور چگونه پیش می‌روند، نگه داشتن معاملات برای بلند مدت ممکن است برای شما مناسب‌تر باشد.
  • اگر دوست دارید با جریان همراه شوید، می‌توانید به معامله بر اساس روند فکر کنید.
  • اگر دوست دارید خلاف جریان حرکت کنید پس معاملات بر اساس الگوهای بازگشتی ممکن است گزینه دیگری باشد.
  • اگر بیشتر به فناوری علاقه دارید و ترجیح می‌دهید از الگوریتم‌ها به نفع خود استفاده کنید، می‌توانید به معامله‌گری کمی (quantitative trading) فکر کنید.
  • درباره معامله‌گری بخوانید

یکی از مراحل تریدر شدن خواندن مقالات، کتاب‌ها و ویدیوهای متنوع در زمینه معامله‌گری است. شما باید به مطالعه درباره سهام، فارکس، اوراق قرضه، شاخص‌ها و صندوق‌های سرمایه‌گذاری قابل معامله (ETF) بپردازید و تحلیل‌های تکنیکال و بنیادی را یاد بگیرید. این کار به شما درک بهتری از نحوه عملکرد هر بازار و عوامل محرکی که باعث حرکت قیمت‌ها می‌شوند و تکنیک‌های مختلف تحلیلی می‌دهد.

تدریدر شدن
با خواندن کتاب‌ها و نشریات معامله‌گری یا تماشای ویدیوها، دیدگاهی درباره چگونگی معامله‌گری دیگران به دست خواهید آورد؛ سپس می‌توانید از این ایده‌ها برای تدوین روش معاملاتی خود استفاده کنید. اگر به خواندن اخبار روز علاقه دارید، بر اخبار بازار و جهان مسلط شوید تا ببینید چگونه بر بازارهایی که به آن‌ها علاقه‌مندید، تأثیر می‌گذارند. هنگام تصمیم‌گیری‌های سرمایه‌گذاری، در نظر گرفتن عوامل کلان اقتصادی و خرد اقتصادی نیز کمک کننده است. داشتن یک پایه دانش گسترده می‌تواند به شما در مراحل دیگر برای تبدیل شدن به یک معامله‌گر بهتر کمک کند.

  • یاد بگیرید «اهرم مالی» چیست

معامله با اهرم مالی به شما کمک می‌کند تا سودها را به‌طور بالقوه افزایش دهید اما اگر موفق نشوید، زیان‌ها هم بزرگ‌تر می‌شوند. برای مثال اگر یک معامله‌گر دارای حسابی با ۱۰۰۰ پوند باشد اما از اهرم ۲۰: ۱ استفاده کند، می‌تواند موقعیت‌هایی به ارزش حداکثر ۲۰, ۰۰۰ پوند به دست آورد. اگر ۱۰٪ از ۲۰, ۰۰۰ پوند سود کسب کند، سود او ۲, ۰۰۰ پوند خواهد بود. این یک بازده ۲۰۰٪ روی ۱, ۰۰۰ پوند اولیه در حساب او است. بدون اهرم، بازده ۱۰٪ روی ۱, ۰۰۰ پوند، سودی معادل ۱۰۰ پوند خواهد بود.
اهرم مالی به‌طور مکرر توسط معامله‌گران روزانه و نوسانی استفاده می‌شود، در حالی که سرمایه‌گذاران معمولاً از آن به میزان کم‌تری استفاده می‌کنند. این تاکتیک به‌عنوان «معامله با مارجین» هم شناخته می‌شود.

  • مشخص کنید چقدر می‌خواهید ریسک کنید

در مراحل تریدر شدن بالاخره باید تصمیم بگیرید که تا کجا قادر به ریسک کردن هستید. برخی معامله‌گران میزان حداکثری که مایل به از دست دادن در یک معامله هستند را مشخص کرده و به آن پایبند می‌مانند. این میزان اغلب درصد مشخصی از حساب معاملاتی است؛ به‌عنوان‌مثال یک معامله‌گر روزانه ممکن است 0.5% یا 1% از حساب خود را در هر معامله ریسک کند. یک سرمایه‌گذار یا معامله‌گر نوسانی ممکن است همین میزان یا 2% یا 3% در هر معامله ریسک کند. این میزان می‌تواند یک مقدار دلاری مشخص باشد نه فقط درصدی.

ریسک پذیری در تریدری
در حالی که هیچ‌کس با انتظار از دست دادن وارد معامله نمی‌شود، باید در نظر بگیرید که چقدر مایل به از دست دادن هستید و آماده باشید که وقتی معامله آنگونه که انتظار داشتید پیش نرفت، آن را بپذیرید. حد شما ممکن است £10، £50، یا £5,000 باشد. این بستگی به میزان سرمایه شما برای معامله و تحمل ریسکتان دارد.
در حالی که معامله‌گران روزانه اغلب با یک ابزار مالی خاص و تنها یک ابزار در هر زمان معامله می‌کنند، معامله‌گران نوسانی و سرمایه‌گذاران معمولاً تمام پول خود را در یک ابزار مالی قرار نمی‌دهند. آن‌ها ممکن است آن را پخش کنند؛ بنابراین اگر معامله خراب شود، موقعیت‌های دیگر ممکن است به جبران ضرر کمک کنند که این نیز یک شکل از مدیریت ریسک است.

  • ابزارهای مدیریت ریسک را بشناسید

بسیاری از معامله‌گران از ابزارهای مدیریت ریسک برای محدود کردن ریسک استفاده می‌کنند. دو ابزار مدیریت ریسک رایج به نام سفارشات استاپ-لاس و تعیین حجم موقعیت وجود دارد.
یک سفارش استاپ-لاس شما را در یک قیمت یا میزان ضرر از پیش تعیین شده از معامله خارج می‌کند. یاد بگیرید چگونه یک سفارش استاپ-لاس تنظیم کنید تا اگر معامله یا سرمایه‌گذاری طبق انتظار شما پیش نرفت، استاپ-لاس معامله را در حد یا قبل از حداکثر مقداری که مایل به از دست دادن هستید، ببندد.
تعیین حجم موقعیت به مقدار دارایی که خریداری می‌کنید اشاره دارد. یک حجم موقعیت بزرگ‌تر، ریسک بیشتری دارد؛ زیرا اگر قیمت علیه شما حرکت کند، ممکن است منجر به یک ضرر دلاری بزرگ‌تر نسبت به یک حجم موقعیت کوچک‌تر شود.

  • برنامه معاملاتی خود را ایجاد کنید

گام بعدی در مراحل تریدر شدن «ایجاد یک استراتژی معاملاتی» است. یک استراتژی معاملاتی بر اساس پارامترهای مدیریت ریسک تعیین شده ایجاد می‌شود و به‌طور دقیق مشخص می‌کند که چه زمانی باید وارد معاملات شوید و چه زمانی از آن‌ها خارج شوید. خروج می‌تواند شامل معاملات برنده و بازنده باشد.
تمام مراحل تا به اینجا به یک معامله‌گر کمک می‌کند تا به استراتژی‌هایی که ممکن است به آن‌ها علاقه داشته باشد، نزدیک‌تر شود. برخی از استراتژی‌هایی که تاکنون استفاده شدند شامل معاملات روزانه، معاملات نوسانی، سرمایه‌گذاری، معاملات روندی، معاملات بازگشتی، معاملات کمی، معاملات تکنیکال و بنیادی می‌شوند.

برنامه معاملاتی
با بررسی دقیق‌تر، معامله‌گران باید نوع ابزارهایی که برای ورود و خروج معاملات استفاده خواهند کرد را مشخص کنند. ابزارها می‌توانند شامل بازگشت‌های فیبوناچی، پرایس اکشن، میانگین‌های متحرک یا نوع دیگری از اندیکاتورهای تکنیکال باشند. گزارش‌های درآمدی، نسبت‌های مالی یا رویدادهای خبری نیز می‌توانند محرک‌های معامله باشند. شما باید دقیقاً مشخص کنید که چه پارامترهایی باعث ورود به معامله می‌شوند و چگونه و چه زمانی از آن خارج می‌شوید.

  • بازارهایی که می‌خواهید در آن‌ها معامله کنید را انتخاب کنید

تحقیق و مطالعه در مورد بازارهای مختلف به شما کمک می‌کند تا تصمیم بگیرید که روی کدام بازار تمرکز کنید. برخی از معامله‌گران فقط روی یک بازار تمرکز می‌کنند، در حالی که دیگران در چندین بازار معامله می‌کنند. بازارهای معمول برای معامله شامل سهام، گزینه‌ها، شاخص‌ها، ETFها و معاملات فارکس هستند.
هر نوع دارایی پتانسیل سود و ریسک خود را دارد و هیچ بازاری برتر یا بدتر از دیگری نیست؛ اما هر بازار با عوامل متفاوتی حرکت می‌کند و استراتژی‌ای که در یک بازار کار می‌کند، ممکن است در بازار دیگری کارایی نداشته باشد. در شروع، پیشنهاد می‌کنیم یک بازار را انتخاب کنید و در معامله آن به مهارت برسید؛ سپس به معامله در چندین بازار به‌صورت هم‌زمان بپردازید.

  • استراتژی‌های معاملاتی خود را آزمایش کنید

ممکن است یک استراتژی در تئوری عالی به نظر برسد اما باید در دنیای واقعی هم کار کند. اینجا جایی است که آزمایش وارد عمل می‌شود. آزمایش استراتژی می‌تواند با استفاده از یک حساب معاملاتی زنده یا دمو انجام شود.

آزمون و خطا در معامله‌گری

  • یک دفترچه معاملاتی درست کنید

یک دفترچه معاملاتی، گزارشی از معاملات انجام شده و استراتژی‌هایی که امتحان کردید را ارائه می‌دهد. این گزارش به شما کمک می‌کند تا بدانید چه چیزی کار کرده و چه چیزی نه؛ در واقع مجموع این عوامل به بهبود رویکرد معاملاتی شما کمک می‌کند. یک دفترچه معاملاتی می‌تواند یک دفتر یادداشت، یک سند دیجیتالی یا فایل اسپریدشیت در کامپیوتر باشد.
هرچه جزئیات دفترچه بیشتر باشد، بهتر است. در نظر داشته باشید که از هر معامله اسکرین‌شات بگیرید؛ زیرا اسکرین‌شات تمام پرایس اکشن و اندیکاتورهای منتهی به معامله و بعد از آن را نشان می‌دهد و بعداً می‌توانید به آن‌ها بازگردید و تحلیل بیشتری انجام دهید.
یادداشت کردن هر اشتباهی که مرتکب شدید هم مفید است. اشتباه هر معامله‌ای است که با استراتژی مطابقت نداشته باشد. هر ماه اشتباهات را بررسی کنید تا ببینید کدام بخش از معاملات شما نیاز به کار بیشتر دارد. ثبت معاملات می‌تواند به شما کمک کند تا بفهمید آیا استراتژی شما دارای مزیت معاملاتی است یا خیر و چقدر پول ممکن است این مزیت در طول زمان را برای شما به ارمغان بیاورد.

  • روانشناسی معامله‌گری را درک کنید

در مسیر یادگیری مراحل تریدر شدن، نگه‌داشتن یک دفترچه به‌ویژه یادداشت کردن اشتباهات به شما کمک می‌کند تا اهمیت روانشناسی در معامله‌گری را یاد بگیرید؛ به‌عنوان‌مثال اگر یک سیگنال معامله در مقابل چشمان شما ظاهر شد اما آن را انجام ندادید، احتمالاً دلیل روان‌شناختی پشت آن وجود دارد. ممکن است ترس از ضرر، راحت نبودن با استراتژی، شک به خود یا تحلیل بیش از حد باشد. هر دلیلی که برای هر اشتباه وجود دارد، باید ببینید آیا دلیل روانی یا احساسی وجود دارد یا خیر.

روانشناسی معامله‌گری


در طول معاملات متعدد، بیشتر معامله‌گران و سرمایه‌گذاران متوجه می‌شوند که چند اشتباه مشابه، بارها و بارها تکرار می‌شود. دلایل روانی این اشتباهات را پیدا و روی آن‌ها کار کنید. این به کاهش تعداد اشتباهات در طول زمان کمک خواهد کرد.

  • استراتژی‌های خود را بهبود دهید

با گذشت زمان، شما راه‌های بهتری برای انجام کارها پیدا خواهید کرد؛ به‌عنوان‌مثال ممکن است متوجه شوید که قیمت اغلب از هدف سود شما عبور می‌کند بنابراین هدف سود خود را در معاملات آینده افزایش می‌دهید تا سود بیشتری کسب کنید.

  • به دنبال سود بلند مدت باشید

معامله‌گری و سرمایه‌گذاری موفق زمان می‌برد. این امر یک شبه اتفاق نمی‌افتد. این یک سفر با فراز و نشیب‌های خاص خود است. حتی حرفه‌ای‌ها نیز دوره‌های ضرر دارند؛ بنابراین معامله‌گران جدید نیز می‌توانند انتظار چنین دوره‌هایی را داشته باشند.

کسب سود در معامله‌گری


هدف این است که در بلند مدت، سود کلی کسب کنید نه لزوماً هر روز. اگر یک استراتژی سودآور بود و سپس از کار افتاد، به معاملات گذشته خود نگاه کنید تا ببینید چگونه می‌توانید آن را بهبود بیخشید. حتماً ژورنال معاملاتی خود را ببینید و بررسی کنید که آیا اشتباهات رخ داده ناشی از عملکرد ضعیفتان بودند یا نه. اساساً معامله‌گران به اندازه تلاشی که در معاملات خود می‌کنند، از آن بهره‌مند می‌شوند. هر چه تلاش بیشتری در هر یک از این مراحل انجام شود، احتمالاً وضعیت معامله‌گر یا سرمایه‌گذار بهتر می‌شود.

سخن پایانی

در این مقاله فهمیدیم چگونه تریدر شویم و مراحل تریدر شدن چه مراحلی هستند. از آنجایی که این مرحله به نوعی نمایانگر حضور شما در بازار است، بهتر است برای هر قسمت از آن زمان کافی اختصاص دهید. به نظر ما طراحی استراتژی‌های معاملاتی مختص به شما حداقل به یک ماه زمان نیاز دارد و بررسی و آزمودن این استراتژی‌ها و انتخاب مناسب‌ترین آن‌ها نیز به یک ماه دیگر زمان نیاز خواهد داشت.

منابع:

https://www.cmcmarkets.com/en/trading-guides/how-to-become-a-trader

https://www.indeed.com/career-advice/finding-a-job/how-to-become-professional-trader

مقالات مرتبط

ارسال نظر

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا